Renault Arkana: Πανέμορφο coupe SUV όχι όμως και για την Ευρώπη (Video)


Το νέο Renault Arkana που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Μόσχας είναι ένα πολύ ιδιαίτερο SUV το οποίο όμως απευθύνεται σε αγορές εκτός Ευρώπης.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 29/8/2018

Η μόδα των "κουπέ SUV" που κυριαρχεί μεταξύ των premium κατασκευαστών ήταν προφανές ότι αργά ή γρήγορα θα έφθανε και σε πιο μαζικές εταιρίες. Και η πρώτη που κάνει αυτό το σημαντικό βήμα είναι η Renault αλλά με ένα αυτοκίνητο που δεν θα έρθει -τουλάχιστον με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα- στην Ευρώπη.

Το όνομά του είναι Arkana και παρουσιάστηκε στην έκθεση της Μόσχας. Θα βγει στην αγορά της Ρωσίας (όπου η Renault κυριαρχεί, έχοντας το 1/3 της αγοράς!) μέσα στο 2019, και αργότερα θα πωληθεί και σε άλλες χώρες της Ασίας. Θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο της Ρωσίας που φτιάχνεται και το Kaptur κάτι που σημαίνει ότι θα έχει αρκετές συγγένειες με το συγκεκριμένο μοντέλο στα μηχανικά του μέρη.

Σχεδιαστικά πάντως διαφοροποιείται από οτιδήποτε υπάρχει στην κατηγορία C σε ότι αφορά τα SUV. Αν και κρατά πολλά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Renault (όπως τα φωτιστικά σώματα, ή την μάσκα), το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι κάτι εντελώς νέο για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τροχούς 19 ιντσών δίνει τον απαραίτητο SUV χαρακτήρα. Και από την άλλη οι γραμμές του αμαξώματος με την ανασηκωμένη ουρά και τις μεγάλες πλευρικές επιφάνειες δημιουργούν ένα πολύ μοντέρνο και δυναμικό σχήμα, θυμίζοντας αρκετά και αυτοκίνητα όπως η BMW X4. Κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με κάποιες πινελιές πολυτέλειας όπως κάποια μεταλλικά στοιχεία στο αμάξωμα ή η τεράστια ηλιοροφή. 

Για τα μηχανικά μέρη δεν γνωρίζουμε κάποιες ακριβείς λεπτομέρειες πέρα από το ότι σίγουρα θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση που είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αγορά της Ρωσίας. Πάντως όπως και να έχει η Renault τόλμησε να μπει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία, και θα είναι κρίμα να επιμείνει στην απόφασή της να στερήσει από τους Ευρωπαίους καταναλωτές έναν τόσο όμορφο σχήμα.