Renault eWays: Αποκάλυψη 2 νέων EV, στις 15 Οκτωβρίου


Σε ένα event αφιερωμένο στην ηλεκτρική κινητικότητα του σήμερα και του αύριο, η Renault σκοπεύει να παρουσιάσει όχι ένα αλλά δύο νέα πρωτότυπα οχήματα.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 2/10/2020

Η Γαλλική εταιρία έχει πάρει στα σοβαρά, εδώ και πολλά χρόνια, το ρόλο της στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Έναν ακόμη σταθμό σε αυτή την πορεία αναμένεται να αποτελέσει και το eWays, ένα online event που θα διαρκέσει από τις 15 έως και τις 26 Οκτωβρίου. Εκεί θα παρουσιάσει την εκτενή γκάμα της σε αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, μεταξύ των οποίων το νέο υβριδικό coupe SUV Renault Arkana E-TECH Hybrid, καθώς επίσης και δύο εντελώς καινούρια πρωτότυπα οχήματα.

Οι παγκόσμιες αυτές πρεμιέρες αφορούν δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο θα αποτελεί την πρόταση της φίρμας για ένα φουτουριστικό crossover, βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-EV, ενώ το δεύτερο θα είναι το Spring, «ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσιτό σε όλους, το οποίο ενσωματώνει τη νέα επανάσταση της Dacia».

Πολλές πληροφορίες αναφορικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε δεν υπάρχουν. Από ότι ακούγεται όμως αμφότερα τα δύο αυτά πρωτότυπα αναμένεται να βρουν το δρόμο της παραγωγής, μέχρι τα τέλη του 2022. Ας μην ξεχνάμε ότι στόχος της Renault είναι μέχρι την ίδια χρονιά να έχει στη γκάμα της όχι ένα ή δύο αλλά οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Όσο για την teaser εικόνα, που αποκαλύπτει ένα τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα, με το αντίστοιχο φωτιστικό σώμα, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι διαφοροποιείται από κάθε τυπική σχεδιαστική γραμμή της φίρμας. Ως εκ τούτου, περιμένουμε με αγωνία την αποκάλυψη, στις 15 Οκτωβρίου.