Renault: Καμία παρατυπία με τις αμοιβές του Ghosn!


Το διοικητικό συμβούλιο της Renault «αθώωσε» τον Carlos Ghosn από τις κατηγορίες περί «κακοδιαχείρισης» και αποφάνθηκε «όλα καλώς»!

  • 13/12/2018

Εκ διαμέτρου αντίθετο με τους συναδέλφους τους στη Nissan είναι το πόρισμα της Renault σχετικά με τις αμοιβές του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας  Carlos Ghosn!

Έπειτα από μαραθώνια σύσκεψη του ΔΣ του γαλλικού ομίλου που έγινε υπό την προεδρία του Philippe Lagayette και στην οποία κατατέθηκε και η έκθεση της Nissan σχετικά με τις έρευνες που διενεργήθηκαν στην Ιαπωνία, το πόρισμα που βγήκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως παρανομία σχετικά με τις αμοιβές του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ.

Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού ομίλου αναφέρει σχετικά:

 «Ο Claude Baland, ανώτερος σύμβουλος για θέματα δεοντολογίας και συμμόρφωσης και ο Διευθυντής του τμήματος, Eric Le Grand, υπέβαλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Groupe Renault την τρέχουσα κατάσταση της επανεξέτασης που αφορά στην αποζημίωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη Renault για τα έτη 2015-2018 που διεξήχθησαν στις 23 Νοεμβρίου 2018. Το προκαταρκτικό συμπέρασμα είναι ότι η αποζημίωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες εγκρίθηκε η αποζημίωση αυτή ήταν σύμφωνες με το ισχύον δίκαιο καθώς και με τις συστάσεις του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης».