Renault Kiger: Το νέο χαμηλού κόστους SUV των Γάλλων


Μια πρώτη γεύση από το νέο χαμηλού κόστους SUV που πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγή της Renault μάς προσφέρoυν οι Γάλλοι δίνοντας στο φως της δημοσιότητας το πολλά υποσχόμενο Kiger.

  • 18/11/2020

Η Ινδία αποτελεί το νέο "μήλο της έριδος" για τους περισσότερους κατασκευαστές του πλανήτη, οι οποίοι πλέον έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με σκοπό να αποσπάσουν το μεγαλύτερο δυνατόν μερίδιο μιας αναπτυσσόμενης αγοράς, το μέγεθος της οποίας είναι από μόνο του αρκετό για να απογειώσει τη κερδοφορία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μετά τη Nissan, λοιπόν, και το πολλά υποσχόμενο Magnite, σειρά έχει η Renault η οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες εικόνες ενός φουτουριστικού τετράτροχου το οποίο θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία πρόκειται να βασιστεί ένα νέο, χαμηλού κόστους crossover πόλης.

Το Kiger, όπως ονομάζεται, διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ανταποκριθεί στις ειδικές απαιτήσεις μιας αγοράς, όπως είναι αυτή της Ινδίας.

Με την απόσταση από το έδαφος να φτάνει τα 21 εκατοστά και το μήκος του αμαξώματος να μην υπερβαίνει τα τέσσερα μέτρα, το Kiger πρόκειται να τοποθετηθεί σε μια κατηγορία που τη δεδομένη χρονική στιγμή εκπροσωπεί το 51% της ινδικής αγοράς.

Κρίνοντας, μάλιστα, από το πρόσφατο παράδειγμα του Nissan Magnite, η τιμή του αυτοκινήτου θα ξεκινά σημαντικά κάτω από τα 10.000 ευρώ, ακόμα και στην κορυφαία έκδοση η οποία θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,0 λίτρου.

Η πιθανότητα ενσωμάτωσης κάποιου συστήματος τετρακίνησης είναι μάλλον μικρή, όπως λιγοστές είναι και οι ελπίδες διάθεσης του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά το γεγονός ότι τόσο η σχεδίασή του όσο και οι προδιαγραφές του θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαλύφθηκε και γοητεύει το Nissan Magnite

Τρία νέα υβριδικά μοντέλα για τη Renault