Renault: Οι παγκόσμιες πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 4,5% το 2021


Η κρίση με την έλλειψη microchip δεν άφησε ανεπηρέαστες τις πωλήσεις της Renault τη χρονιά που πέρασε, ενώ οι Dacia και Lada είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται.

  • 17/1/2022

Η Renault  ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις του Ομίλου της σημείωσαν πτώση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2021, κυρίως λόγω των προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία και την εφοδιαστική αλυσίδα που οφείλονται στην προμήθεια ηλεκτρονικών chip.

Η γαλλική φίρμα δήλωσε ότι οι πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της μειώθηκαν 4,5% στις 2.696.401 μονάδες το 2021.

Οι πωλήσεις της Renault  πιο αναλυτικά σημείωσαν πτώση κατά 5,3%, ενώ η Dacia είδε τις δικές της να αυξάνονται κατά 3,1% και η Lada επίσης κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η γαλλική εταιρεία υπό την καθοδήγηση του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου Luca de Meo, δήλωσε ότι ακολουθεί την πολιτική πωλήσεων που ξεκίνησε από το τρίτο τρίμηνο του 2020, η οποία οδηγεί σε αύξηση του μεριδίου των πωλήσεών της στα πιο κερδοφόρα μοντέλα και κανάλια πωλήσεων.

Η Renault δήλωσε ότι στις πέντε κύριες ευρωπαϊκές αγορές της (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο) το μερίδιο των πωλήσεων σε πελάτες λιανικής αντιπροσωπεύει τώρα το 58% του συνόλου, αυξημένο κατά 6 μονάδες σε σύγκριση με τα νούμερα του 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας.