Renault: Σε συζητήσεις με κορεατικές εταιρείες κατασκευής μπαταριών


Η Renault σκέφτεται να συνεργαστεί με Κορεάτες κατασκευαστές μπαταριών καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή παραγωγή αυτοκινήτων.

  • 12/10/2022

Η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας της με Κορεάτες κατασκευαστές μπαταριών καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Luca de Meo.

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις μακροπρόθεσμες σχέσεις με ορισμένους παίκτες εδώ», είπε ο de Meo, όταν ρωτήθηκε εάν η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο μιας κοινοπραξίας με νοτιοκορεάτικο κατασκευαστή μπαταριών όπως η LG Energy Solution ή η Samsung SDI.

«Αναζητούμε χωρητικότητα μπαταρίας στην Ευρώπη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ταξίδεψα στην Κορέα», είπε ο de Meo.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο λογότυπο για τη Renault Korea Motors ως ένδειξη της «νέας φιλοδοξίας» της εταιρείας στην αγορά και για την αναζωογόνηση της μάρκας.

Ο De Meo είπε ότι η Renault «ελπίζει να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη χώρα τα επόμενα έξι χρόνια» και ότι η Κορέα θα είναι κόμβος για τις εξαγωγές αυτοκινήτων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.

Η μονάδα της Renault στη Νότια Κορέα θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη χώρα το 2026 καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα μεταβεί στα ηλεκτρικά.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ένα σχέδιο τον Μάιο να πουλήσει το 34% της τοπικής της μονάδας στον κινεζικό γίγαντα αυτοκινήτων Geely Automobile Holdings και να αναπτύξει μοντέλα φιλικά προς το περιβάλλον.

Η Renault ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα υβριδικό όχημα στη Νότια Κορέα το 2024 που θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που έχει προετοιμαστεί με την Geely, δήλωσε ο de Meo.

Όσον αφορά τον ρόλο της Geely στη Renault Κορέα, ο de Meo είπε ότι «η Geely θα είναι ένας από τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς».

Ξεχωριστά, η Renaultεξετάζει το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Geely για την επιχείρηση κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων, την οποία σχεδιάζει να χωρίσει από μια ξεχωριστή οντότητα που εστιάζει στα EV.

Η Renault πούλησε 34.437 αυτοκίνητα στην Κορέα μέχρι στιγμής φέτος μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, με 10% μείωση στις πωλήσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το κορεατικό υπουργείο Εμπορίου.