Renault: Στις 19 Μαΐου η αποκάλυψη του concept car που θα κινείται με υδρογόνο


Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν την ημερομηνία που θα παρουσιάσουν τη νέα πρωτοποριακή πρόταση και η οποία θα φέρει την υπογραφή του Gilles Vidal. 

  • 14/4/2022

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, κατά την επίσημη παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της Renault για το 2021 παρουσία του Luca de Meo, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία από το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει και το οποίο θα κινείται με υδρογόνο. 

Πριν από λίγες ώρες οι Γάλλοι αποκάλυψαν ότι τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την 19η Μαΐου του 2022 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης changeNOW που θα γίνει στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Grand Palais Ephemere και στον Πύργο του Άιφελ.

Μάλιστα οι διοργανωτές στο επίσημο site το χαρακτηρίζουν ως «τη μεγαλύτερη εκδήλωση στον πλανήτη» ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και διαδικτυακά.

Μαζί με την ανακοίνωση της ημερομηνία η Renault αποκάλυψε ακόμα μία teaser φωτογραφία η οποία όμως δεν προσθέτει πολλά σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε, αφού είναι ένα κοντινό πλάνο της μεσαίας κολώνας. Πάνω της εμφανίζεται και το λογότυπο της εταιρίας το οποίο είναι φωτιζόμενο. 

Όπως έχει γίνει γνωστό το πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί από τον επικεφαλής designer της Renault Gilles Vidal και αποτελεί ένα κομμάτι του πλάνου που έχει καταστρώσει η εταιρεία για 100% ηλεκτρική μετάβαση μέχρι και το 2030.

Τα στοιχεία που μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε από την πρώτη -και πιο αποκαλυπτική- φωτογραφία είναι ο εντυπωσιακός σχεδιασμό των μπροστινών LED φωτιστικών σωμάτων, το δυναμικό και φαρδύ καπό με τις έντονες γραμμές αλλά και τα φουσκωμένα φτερά. Είναι αρκετά πιθανό μέχρι την επίσημη αποκάλυψη να ακολουθήσουν και άλλα teasers που θα μας προσφέρουν νέα στοιχεία σχετικά με την πρόταση.