Renault Twingo Electric: Με 225 χιλιόμετρα αυτονομίας και 21.350 ευρώ


Η Renault έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις λεπτομέρειες που αφορούν στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Twingo, το οποίο θα διαθέτει αυτονομία 225 χιλιομέτρων και θα κοστίζει από 21.350 ευρώ.

  • 19/10/2020

Μια νέα ηλεκτροκίνητη πρόταση έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Renault, δίπλα στο καταξιωμένο Zoe, το οποίο μετρά ήδη δύο γενιές και οκτώ χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο λόγος για το μέχρι σήμερα γνωστό Renault Twingo το οποίο απέκτησε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση και ταυτόχρονα μια ανάσα ζωής που θα του επιτρέψει να διατηρηθεί αρκετά χρόνια στη γραμμή παραγωγής.

Το ηλεκτροκίνητο Renault Twingo εφοδιάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα που έχει γίνει γνωστός με την κωδική ονομασία R80 και αποδίδει 82 ίππους και 160 Nm ροπής.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συμβατικών εκδόσεων, ο κινητήρα τοποθετείται στον πίσω άξονα στο οποίο μεταφέρεται και η κίνηση μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης μετάδοσης.

Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση επιτυγχάνεται σε 12,9 δευτερόλεπτα, ωστόσο, πιο κρίσιμη είναι η μέση τιμή της αυτονομίας του γαλλικού city car, η οποία φτάνει έως και 225 χιλιόμετρα. Και αυτό γιατί η ενεργειακή χωρητικότητα των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπερβαίνει τα 22 kWh.

Το ηλεκτροκίνητο Renault Twingo διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης καθώς και τρείς βαθμίδες ανάκτησης ενέργειας, η οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου ιδίως όταν αυτό κινείται μέσα στην πόλη.

Μάλιστα, η αυτονομία σε αστικές συνθήκες αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, γεγονός που είναι ενδεικτική των δεξιοτήτων του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, το ηλεκτροκίνητο Twingo θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, ξεκινώντας στη γαλλική αγορά από τα 21.350 ευρώ και φτάνοντας έως και τα 26.450 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Το Renault Megane eVision είναι ένα ηλεκτρικό hatchback από το μέλλον(video)

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτροκίνητο Dacia Spring;