Renault ZOE: Δείτε από την κυκλοφορία στην αγορά το 2013 πόσες μπαταρίες είναι ακόμα πλήρως λειτουργικές


Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault αποδεικνύονται ιδιαίτερα αξιόπιστες κι αυτό αφού πάνω από το 99% των μπαταριών από το λανσάρισμα στην αγορά το 2013 το ηλεκτρικό bestseller ZOE E-Tech εξακολουθούν να είναι πλήρως λειτουργικές και έχουν τουλάχιστον το 70% της χωρητικότητας τους από τη στιγμή που αγοράστηκε το όχημα. 

  • 10/5/2022

Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους μπαταριών στο συμπαγές πεντάθυρο – από την μπαταρία 22 kWh από τα πρώτα χρόνια παραγωγής έως την τρέχουσα μπαταρία 52 kWh. Η Renault παρέχει εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 km στις μπαταρίες των ZOE E-Tech.

Επιπλέον, ο Γάλλος κατασκευαστής εγγυάται ελάχιστη χωρητικότητα 70% από τη στιγμή της αγοράς για αυτήν την περίοδο ή την απόσταση. Μέχρι στιγμής, μόνο λίγοι πελάτες χρειάστηκε να επωφεληθούν από αυτήν την προσφορά καθώς λιγότερο από το 1% όλων των μπαταριών ZOE που τέθηκαν ποτέ σε κυκλοφορία στη Γερμανία έπεσαν κάτω από αυτό το όριο και έπρεπε να αντικατασταθούν. Αυτό ισχύει και για οχήματα των οποίων η εγγύηση μπαταρίας έχει ήδη λήξει.

Η Renault χρησιμοποιεί μόνο μπαταρίες ιόντων λιθίου με υψηλή πυκνότητα ενέργειας και ισχύος στο ZOE E-Tech. Η έξυπνη διαχείριση της μπαταρίας μετρά τη θερμοκρασία και την τάση κάθε μεμονωμένης κυψέλης μπαταρίας στις υπερσύγχρονες μονάδες αποθήκευσης ισχύος και έτσι διασφαλίζει ότι δεν υπερθερμαίνονται ούτε κρυώνουν πολύ κατά τη λειτουργία και συνεπώς δε χάνουν την απόδοσή τους.