Rimac Nevera: Το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 PS… σπάει τον πάγο (video)


To πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές στο χιονισμένο τοπίο της Σουηδίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις. Δείτε πόσο κοστίζει.

  • 12/4/2022

Παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ως concept φέροντας την ονομασία Rimac C-Two και τα θετικά σχόλια που απέσπασε είχαν ως αποτέλεσμα η κροατική εταιρία, η οποία βρίσκεται υπό τη σκέπη του Ομίλου VAG, να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της παραγωγής του μετονομάζοντάς το σε Rimac Nevera.

Αυτό το πλάνο προβλέπει την παραγωγή μόλις 150 μονάδων όπου η καθεμιά θα κοστίζει σχεδόν 2.000.000€! Μεταξύ των λίγων που θα διαθέσουν αυτό το ποσό ώστε να το βάλουν στο γκαράζ τους είναι και ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 Nico Rosbergο οποίος πριν από λίγες ώρες επισκέφτηκε την γραμμή παραγωγής για να δει με τα ίδια του τα μάτια σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραγγελία του. 

Παράλληλα οι Κροάτες έδωσαν στη δημοσιότητα video όπου δείχνει το Nevera να πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές στην παγωμένη Σουηδία ώστε οι μηχανικοί να εντοπίσουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης πριν αρχίσουν οι παραδόσεις. Το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας -όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα- όσο και την ημέρα.

Ένα κομμάτι των δοκιμών αφορούσε αποκλειστικά τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τα χειμερινά ελαστικά Pirelli P ZERO τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον κατασκευαστή του hypercar. Για τους καλοκαιρινούς μήνες η εταιρεία προτείνει τη χρήση των Michelin Pilot Sport 4S.

Τέλος, θυμίζουμε ότι το Rimac Nevera έχει χαρακτηριστεί ως το ταχύτερο όχημα παραγωγής στον κόσμο αντλώντας τη δύναμή του από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που μεταφέρουν στους αντίστοιχους τροχούς ισχύ 1.914 PS και 2.360 Nm ροπής.

Η ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα του συστήματος των μπαταριών είναι 120kWh και σύμφωνα με τη Rimac η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 1.97 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 412 km/h.

Δείτε το video από τις δοκιμές...