Rolls-Royce: Ξημερώνει το ηλεκτρικό μέλλον της βρετανικής μάρκας - Τέλος οι ΜΕΚ


Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, δηλώνει πως η εταιρεία είναι έτοιμη να μπει πια στην ηλεκτρική εποχή της, ξεκινώντας από την Spectre.

  • ΦΩΤΟ: ROLLS-ROYCE
  • 13/2/2023

Η επερχόμενη Spectre θα εισάγει τη Rolls-Royce στην ηλεκτρική της εποχή. Θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, σε μία σειρά μοντέλων που, μέχρι το 2030, θα κάνουν τη βρετανική φίρμα καθαρά ηλεκτροκίνητη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Car Magazine, ο CEO Torsten Muller-Otvos έδωσε ξεκάθαρα τον τόνο για το μέλλον της μάρκας:

«Πήραμε την απόφαση πως το νέο μας μοντέλο δεν θα ερχόταν σε δύο εκδόσεις, μία με ΜΕΚ και μία ηλεκτρική. Η Spectre είναι αμιγώς ηλεκτρική. Όλες οι μελλοντικές Rolls-Royce θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές, διατηρώντας πάντα το DNA της εταιρείας. Αυτή θα είναι η πιο δυναμική RR στην ιστορία της μάρκας.»

Η Spectre δεν θα φέρει την επανάσταση σε αισθητικό επίπεδο, καθώς θα μοιάζει με μία τυπική Rolls-Royce, αλλά θα τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρες. 

Και για κάποια χρόνια, η Rolls-Royce θα συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα με ΜΕΚ στην γκάμα της, όπως είναι η Cullinan, η Ghost και η Phantom.

Τέλος, κατά τον Muller-Otvos, η μετάβαση της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση θα είναι ομαλή, καθώς τα νέα μοντέλα θα έχουν τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου της εταιρείας, τόσο αισθητικά, όσο και σε οδηγικά.