Ρώσος έκαψε μία... προβληματική Mercedes-AMG GT


Ένας Ρώσος έβαλε φωτιά και κατέστρεψε μια καινούργια Mercedes-AMG GT 63 S Coupe 4MATIC για να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση της τοπικής αντιπροσωπείας στα προβλήματα του οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/10/2020

Το φαινόμενο να καταστρέφει κάποιος σκόπιμα ένα πανάκριβο αυτοκίνητο και να «ανεβάζει» το… κατόρθωμά του στο διαδίκτυο έχει αρχίσει να επεκτείνεται στη λεγόμενη «δημόσια σφαίρα». Καθώς, είναι πολλοί αυτοί που αποζητούν την αποδοχή και επιβεβαίωση μέσω του διαδικτύου, εφευρίσκουν «πρωτότυπους και καινοτόμους» (sic) τρόπους για να ξεχωρίσουν από τον πολτώδη ιντερνετικό σωρό. 

Στη συγκεκριμένη περίσταση έχουμε την πυρπόληση μιας καινούργιας Mercedes-AMG GT 63 S Coupe 4MATIC από τον κ. Mikhail Litvin. Πρόκειται για έναν Ρώσο blogger ο οποίος έχει περίπου πέντε εκατομμύρια ακολούθους στο κανάλι του στο YouTube. Ο κ. Litvin απέκτησε πέρυσι το αυτοκίνητο, πληρώνοντας 13.000.000 ρούβλια (περίπου 145.000 ευρώ).

Όμως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το όχημα άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα από τις πρώτες ημέρες. Επισκέφτηκε την τοπική αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz τα στελέχη της οποίας ήταν απρόθυμα να αντιμετωπίσουν τη βλάβη. Όπως είπε, χρειάστηκε να πάει το αυτοκίνητο τέσσερις φορές στο συνεργείο και κάθε φορά το έπαιρνε χωρίς να έχει βρεθεί και αντιμετωπιστεί η βλάβη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με έναν φίλο του ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας χρησιμοποιούσαν μεταχειρισμένα και όχι γνήσια ανταλλακτικά κάθε φορά που το πήγαινε για επισκευή. 

Έτσι, όταν διαπίστωσε ότι θα ξόδευε πολλά χρήματα για να το επισκευάσει, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο του. Να το κάψει σε δημόσια θέα και να ανεβάσει το βίντεο καταστροφής της Mercedes-AMG στο διαδίκτυο. Παρακάτω μπορούμε να δούμε την πράξη του αλλά και τη γενικότερη κουλτούρα του ανθρώπου. Πάντως, δεν νομίζουμε να στενοχωρήθηκε πολύ που το αποχωρίστηκε και «έκαψε» τόσα πολλά χρήματα. Καιροί και…ήθη…