Scissor doors για τη νέα Corvette!


Για όσους θεωρούν ότι η νέα Corvette δεν είναι αρκετά εντυπωσιακή, με μία μικρή μετατροπή μπορούν να δώσουν μία νέα διάσταση στην πρακτικότητα και την εξωτερική της εμφάνιση.

  • 10/5/2020

Οι πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω μπορεί να ξεκίνησαν για πολλούς το 1957, με τη Mercedes-Benz 300SL, αυτοί όμως που έδωσαν μία πραγματικά νέα διάσταση στον τρόπο πρόσβασης του εσωτερικού, ήταν οι Ιταλοί, τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι περίφημες scissor doors εφοδίασαν κατά καιρούς αρκετά supercars, δίνοντας αναμφίβολα μία εξωτική αύρα σε αυτά. Για τους πελάτες τώρα της νέας Corvette, μία εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ, ονόματι Vertical Doors Inc., σκέφτηκε να προσφέρει κάτι παρόμοιο.

Αφού πατένταρε ένα μηχανισμό ανοίγματος των θυρών προς τα επάνω, ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα κιτ μετατροπής των απλών θυρών της Corvette σε scissor doors. Αυτό περιλαμβάνει δύο αμορτισέρ αερίου, τις αντίστοιχες πόρτες και τους μηχανισμούς στήριξης στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Μάλιστα, η όλη μετατροπή δεν είναι πολύ ακριβή. Για όποιον πιάνουν τα χέρια του, μπορεί να προμηθευτεί το κιτ με 2.899 δολάρια (περίπου 2.650 ευρώ) και να το εγκαταστήσει μόνος του. Εάν πάλι δεν θέλει να ασχοληθεί ο ίδιος, το κιτ με την εγκατάσταση προσφέρονται στα 4.300 δολάρια (ή 3.920 ευρώ).

Οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν μια μικρή υπομονή, καθώς έχουν μεν ανοίξει οι προπαραγγελίες, το  προϊόν όμως δεν είναι ακόμα έτοιμο. Κάτι άλλο που τονίζει η εταιρία είναι ότι αφού η σύνδεση των νέων θυρών χρησιμοποιεί τα σημεία πρόσδεσης των παλαιών, η όλη διαδικασία είναι αμφίδρομη. Εάν κάποια στιγμή τις βαρεθούν, μπορούν να επιστρέψουν στις κλασικές πόρτες.