Σε απεργία πείνας οι κάτοχοι των Tesla στη Νορβηγία – Τι ζητάνε από την εταιρεία;


Οι αγανακτισμένοι οδηγοί αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα στα ηλεκτρικά τους ενώ ισχυρίζονται ότι Tesla τους αγνοεί και δεν τους προτείνει καμία λύση. 

  • 30/8/2022

Απίστευτο κι όμως... νορβηγικό! Μια ομάδα κατόχων αυτοκινήτων της Tesla στη σκανδιναβική χώρα, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργία πείνας αφού η εταιρεία δεν ακούει τα προβλήματά τους και αρνείται να τους βρει λύσεις.

Σύμφωνα με τους απεργούς η λίστα με τα προβλήματα είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους. Και όλα αυτά σε μία χώρα που θεωρείται το κορυφαίο παράδειγμα για την αποδοχή που έχει γνωρίσει η ηλεκτροκίνησημετρώντας, σε αναλογία με τον πληθυσμό, τα περισσότερα EVs στον κόσμο.

Προκειμένου να δώσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγανακτισμένοι οδηγοί ανέβασαν site το οποίο έχει διακοσμηθεί με μια αεροφωτογραφία που δείχνει τα αυτοκίνητα να έχουν σχηματίσει τη λέξη “HELP” ενώ αναφέρονται αναλυτικά στις βλάβες που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων τονίζουν πως τα αυτοκίνητά τους δεν εκκινούν όταν έχει πολύ κρύο και πολλή ζέστη, τα μπροστινά καθίσματα δεν είναι σταθερά τοποθετημένα και κουνιούνται, το Autopilot δεν λειτουργεί σωστά, το internet είναι αργό, οι υαλοκαθαριστήρες δεν καθαρίζουν τα κρύσταλλα, τα συστήματα κάνουν reset από μόνα τους, η βαφή ξεθωριάζει γρήγορα, η ζωή της μπαταρίας είναι μικρότερη από αυτή που ανακοινώνει η εταιρεία και πολλά ακόμα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τέλος, οι απεργοί τονίζουν ότι τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και όταν τα αυτοκίνητα περνούν από service ενώ η ίδια η εταιρεία τους αγνοεί και δεν απαντάει καν στα αιτήματά τους. Και όλα αυτά σε μία χώρα που, όπως ισχυρίζονται, κυκλοφορούν τα περισσότερα σε αναλογία πληθυσμού Tesla στον κόσμο.