Σε άτακτη φυγή ο Andrea Agnelli - Μετά τη Juventus αποχωρεί και από τη Stellantis


Οι κατηγορίες για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της «Μεγάλης Κυρίας» έφεραν την έξοδο του Ιταλού επιχειρηματία και από το Δ.Σ. της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FACEBOOK/JUVENTUS
  • 18/1/2023

Οι αποχωρήσεις του Andrea Agnelli συνεχίζονται. Μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Γιουβέντους, ο 47χρονος Ιταλός γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποτελέσει παρελθόν τόσο από την Stellantis, όσο και από την οικογενειακή επιχείρηση, Exor.

Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν ο Agnelli παραιτήθηκε, μαζί με σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής ομάδας. Αιτία, οι έρευνες των ιταλικών αρχών για τα οικονομικά πεπραγμένα της «Γηραιάς Κυρίας» την τελευταία 3ετία.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς του Τορίνο αλλά και ο επόπτης αγοράς της Ιταλίας κατηγορούν την «Γιούβε» για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στους τελευταίους ισολογισμούς και χειραγώγηση της αγοράς, μέσω μετάδοσης ψευδών πληροφοριών. Το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, η Γιουβέντους εμφάνισε ζημιά σχεδόν 240 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας την Τετάρτη (18/1) σε συνεδρίαση των μετόχων για τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου της ιταλικής ομάδας, ο Agnelli γνωστοποίησε την απόφασή του για παραίτηση από το Δ.Σ. της Stellantis, στο οποίο κατέχει θέση μη εκτελεστικού διευθυντή, αλλά και της Exor. Επεσήμανε ότι οι κινήσεις του αυτές έχουν τη σύμφωνη γνώμη τόσο του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Carlos Tavares, όσο και του προέδρου της, John Elkann.

«Κάνω ένα βήμα πίσω, το οποίο είναι απαραίτητο για να έχω την ελευθερία σκέψης και δράσης που διαφορετικά δεν θα είχα. Θα αποχωρήσω από το διοικητικό συμβούλιο όλων των εταιρειών. Είναι προσωπική μου απόφαση, την οποία έλαβα σε συμφωνία με τον John (σ.σ. Elkann), με τον οποίο η σχέση παραμένει πολύ στενή, τον Ajay Banga (σ.σ. πρόεδρος της Exor) και τον Carlos Tavares. Πρόθεσή μου είναι να αντιμετωπίσω το μέλλον ξεκινώντας από λευκή σελίδα», εξήγησε ο Agnelli.