Σε αυτό το αβάδιστο Honda S2000 κανείς δεν μπορεί να πει όχι


Με μόλις 54 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του, το Honda S2000 είναι κάτι παραπάνω από ένα άθικτο ιαπωνικό roadster, αποτελώντας μια σίγουρη επένδυση για το μέλλον.

  • 24/11/2020

Αν και το Honda S2000 διατηρήθηκε στη γραμμή παραγωγής μόλις δέκα χρόνια -από το 1999 έως και το 2009- πρόλαβε να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο.

Θέλετε η old school λογική του με τον δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα να δίνει το δικό του ρεσιτάλ κάτω από το μακρύ καπό, θέλετε η απουσία σταθερής οροφής σε συνδυασμό με την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, το Honda S2000 κέρδισε μια θέση στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Μάλιστα το γεγονός ότι ούτε η ίδια η Honda επιχείρησε να το αντικαταστήσει, αποτέλεσε ένα ακόμα στοιχείο που απογείωσε στη συνείδηση των petrolhead την αξία ενός αυτοκινήτου που ακόμα και σήμερα διατηρεί το κοινό του.

Στο φιλοσοφικό ερώτημα, λοιπόν, για το αν ένα Honda S2000 με μόλις 54 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, η απάντηση είναι η προφανής.

Το εξαιρετικό δείγμα του ιαπωνικού roadster βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη όπου και ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στο όνομα της Hedy Cirrincione.

Η σημερινή ιδιοκτήτρια του Honda S2000 διέθετε ένα ακόμα αντίτυπο του αυτοκινήτου, το οποίο και οδηγούσε καθημερινά κρατώντας στον… μούσκιο το δεύτερο S2000 της συλλογής της.

Κάπως έτσι το ασημί Honda διένυσε στα χέρια της μόλις 16 χιλιόμετρα -το είχε αποκτήσει μεταχειρισμένο με μόλις 38 χιλιόμετρα στο κοντέρ- και πλέον αναζητά τον νέο ιδιοκτήτη του, ο οποίος και θα εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όπως είναι φυσικό, η Hedy Cirrincione έχει υψηλές προσδοκίες από την έκβαση της δημοπρασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, θέλοντας να προσθέσει το ποσό των 150.000 δολαρίων στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Αν θα τα καταφέρει είναι άγνωστο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2019 άλλαξε χέρια ένα Honda S2000 με 146 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του έναντι 70.000 δολαρίων.

Μένει, λοιπόν, να αποδειχθεί αν το συγκεκριμένο Honda S2000 θα είναι το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα των 100.000 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα:

Ποσό ρεκόρ για ένα Honda Civic Si του 2000