Σε βασανιστήρια crash tests το Rimac C_Two (video)


Το πολλά υποσχόμενο Hypercar της Rimac υποβάλλεται σε ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών σύγκρουσης μαζί με εκατοντάδες άλλες επίσημες αξιολογήσεις ως μέρος της παγκόσμιας διαδικασίας πιστοποίησης του.

  • 26/9/2019

Η ολοκληρωμένη διαδικασία πιστοποίησης, είναι ένα τεράστιο έργο για έναν κατασκευαστή μικρού όγκου όπως είναι η Rimac Automobili, καθώς ακολουθεί τις διαδικασίες που πραγματοποιούν πολύ μεγαλύτερες μάρκες. Η διαδικασία από τα πρώτα concepts έως τα πλήρη πρωτότυπα και ακολούθως στα αυτοκίνητα που θα βγουν στην παραγωγή, είναι μια διαδικασία τριών έως τεσσάρων ετών.

Εκτός από την έγκριση, γίνονται χιλιάδες δοκιμές για να εξασφαλιστεί η απόδοση, η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία όλων των συστημάτων. Αυτό το εντατικό πρόγραμμα διασφαλίζει ότι κάθε αυτοκίνητο είναι ασφαλές όλο τον κόσμο. Η Rimac όμως έκανε κάτι μοναδικό: υπέβαλλε το νέο της αυτοκίνητο όχι σε ένα crash test αλλά σε πολλαπλά με το ίδιο πρωτότυπο. Για την ακρίβεια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο υπεβλήθη σε πέντε διαφορετικά crash tests. Δείτε στο video που ακολουθεί το Rimac C_Two, το οποίο εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες προσφέροντας συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.300 Nm ροπής να… υπομένει αυτή την απίστευτη δοκιμασία.