Σε δημοπρασία ένα snowmobile του 1940 με V8 κινητήρα για 25.000 ευρώ!


Η ιστορία πίσω από ένα μοναδικό Bombardier B7 που βγαίνει σε δημοπρασία και φέρει την  σφραγίδα του Joseph-Armand Bombardier, κατασκευαστή των ομώνυμων αεροσκαφών!

  • 29/4/2021

Τα snowmobile έχουν εξελιχθεί με το πέρας των χρόνων. Την σημερινή εποχή χρησιμοποιούν δίχρονους ή τετράχρονους κινητήρες. Όμως το συγκεκριμένο όχημα «φοράει» έναν V8 κινητήρα. Αυτό το ανακαινισμένο Bombardier B-7 θα βρίσκεται προς πώληση στην δημοπρασία του Amelia Island με αρχική τιμή τα 25.000 ευρώ περίπου.

«Φοράει» έναν Ford Flathead V8 κινητήρα των 3,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους, συνδυασμένος με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 3 σχέσεων στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η ιστορία πίσω από αυτό το όχημα είναι παρόμοια με του Karl Benz. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιός του Joseph-Armand Bombardier πέθανε τον χειμώνα, σε ηλικία 2 χρονών, επειδή την εποχή εκείνη δεν υπήρχε κανένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να τον μεταφέρει με ασφάλεια μέσα στο χιόνι, στο κοντινότερο νοσοκομείο. Έτσι ξεκίνησε να σχεδιάζει το snowmobile έτσι ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο δυστύχημα.

Τα πρώτα B-7 βγήκαν στους δρόμους το 1935 και είχαν μεγάλη επιτυχία. Το ελαφρύ του αμάξωμα το βοηθούσε να περνάει από πολύ δύσβατους δρόμους. Τα πρώτα μοντέλα κατασκευάστηκαν από ξύλο, γιατί το μέταλλο ήταν πολύ βαρύ και θα μείωνε την απόδοση του στο βαθύ χιόνι.

Όσον αφορά το ξύλινο αμάξωμα, τα περισσότερα B-7 δεν κατάφεραν να διατηρηθούν μέσα στα χρόνια λόγω των δύσκολων συνθηκών του χειμώνα. Όμως, το συγκεκριμένο που βρίσκεται προς πώληση είναι άθικτο και πέρασε την περισσότερη ζωή του σε ένα μουσείο.

Ένω ήταν ικανό να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία στο χιόνι, οι παραγγελίες για το B-7 μειώθηκαν αρκετά, αφού το κράτος του Κεμπέκ άρχισε να καθαρίζει το χιόνι από τους δρόμους. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Bombardier, άνοιξε μία εταιρία κατασκευής επιχειρησιακών jet.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.