Σε δημοπρασία για καλό σκοπό το τελευταίο Dodge SRT Demon (video)


Ένα από τα πιο δυνατά σπορ "made in US" αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί ποτέ ολοκληρώθηκε με την τελευταία του μονάδα να δημοπρατείται ως συλλεκτικό κομμάτι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/5/2018

Η παραγωγή του Dodge Challenger SRT Demon ολοκληρώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση της Νέας Υόρκης και το τελευταίο αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Μαζί με το Demon θα πωληθεί και ένα ακόμη γνήσιο αμερικανικό αυτοκίνητο, η τελευταία Viper μιας και τα δύο μοντέλα ανήκουν στο σήμα της Dodge. Τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,65 εκατομμύρια δολάρια που είχε πιάσει μία Dodge Challenger SRT Hellcat το 2015 και θα διανεμηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εδώ να πούμε πως η παραγωγή του Dodge Demon έφτασε τις 3.300 μονάδες. Υπενθυμίζεται πως το Demon βασίζεται στο Challenger SRT Hellcat με έναν αναβαθμισμένο turbo V8 κινητήρα στα 6.200 cc και με την απόδοση στους 840 PS.

Όσο για το 0-96 km/h πετυχαίνεται σε μόλις 2,3 sec, ενώ όταν είναι και το ταχύτερο στο ¼ του μιλίου, με 9,65 sec και ταχύτητα εξόδου στα 225 km/h/. Aξίζει να δείτε το Demon να αφήνει τα λινά στην άσφαλτο κάνοντας κλικ εδώ!