Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1 GTR Long Tail


Η πρώτη McLaren F1 GTR Long Tail που κατασκευάστηκε ποτέ πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από βρετανική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/3/2020

Μια McLaren είναι ένα σπάνιο έκθεμα σε δημοπρασίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία F1 GTR Long Tail. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ξεχωριστό καθώς είναι το πρώτο από 10 αντίστοιχα που δημιούργησε η βρετανική εταιρεία. Ουσιαστικά, είναι το πρώτο από τα δύο πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν για να υπάρξουν σtη συνέχεια τα υπόλοιπα οκτώ (σημ.: το δεύτερο το έχει την κατοχή ο κ. Nick Mason, ο ντράμερ των «Pink Floyd»).

Η Long Tail ήταν η τελική έκδοση της F1 GTR. Το εν λόγω αυτοκίνητο βασίζεται στο σασί νούμερο 19 και κατασκευάστηκε το 1996 από τη McLaren. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες στα 1.000 km της Suzuka και έχει σημαντική παρουσία σε αγώνες αυτοκινήτου στην Ιαπωνία. Εκτός από τις πίστες στη χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου, συμμετείχε και σε αγώνες στο Spa Francorchamps, ενώ έχει λάβει μέρος και στο «Goodwood Festival of Speed». O κινητήρας της είναι ο εξάλιτρος V12 της BMW Motorsport ο οποίος αποδίδει 600 PS με τη χρήση περιοριστή αέρα, το βάρος του οχήματος είναι 910 kg στις αγωνιστικές προδιαγραφές του, ενώ διαθέτει σειραϊκό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το αυτοκίνητο έχει δεχθεί τροποποιήσεις από τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρείας «Lanzante Limited» για να μπορεί να κυκλοφορεί και στον δρόμο. Βεβαίως, η εταιρεία που το βγάζει σε δημοπρασία διαθέτει στον νέο ιδιοκτήτη όλα τα τμήματα που είναι απαραίτητα για να μετατραπεί και πάλι σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό. Η τιμή της συγκεκριμένης McLaren F1 GTR Long Tail δεν έχει οριστεί. Με δεδομένο ότι μια κανονικών προδιαγραφών F1 κοστίζει περισσότερα από 16.000.000 ευρώ μπορούμε να φανταστούμε το μέγεθος του ποσού που θα ζητηθεί. 

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK., ΗΠΑ.