Σε δημοπρασία το θρυλική McLaren MP4-25A του Lewis Hamilton


Ποτέ ξανά δεν βγήκε σε δημοπρασία ένα μονοθέσιο του Lewis Hamilton. Ωστόσο, η McLaren MP4-25A, με την οποία ο Βρετανός νίκησε το Grand Prix της Τουρκίας το 2010 θα βγει στο σφυρί κατά την διάρκεια του αγώνα στο Silverstone.

  • 22/5/2021

O Lewis Hamilton κυριαρχεί στην Formula 1 εδώ και χρόνια και είναι πλέον εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Πριν όμως κάνει την επιτυχημένη του πορεία στην Mercedes πέρασε αρκετά χρόνια στην McLaren. Τον προσέλαβε ο Ron Dennis, το αφεντικό της McLaren, για το ταλέντο του και κατάφερε να οδηγήσει με τον Fernando Alonso το 2007.

Το 2008 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την βρετανική ομάδα, αλλά το 2013 αποφάσισε να κάνει την τολμηρή αλλαγή και να πάει στην ομάδα της Mercedes-Benz, η οποία τότε δεν είχε ακόμα καλή απόδοση.

Αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να είχε κάνει. Κέρδισε άλλους 6 παγκόσμιους τίτλους με την Mercedes. Με δεκαπέντε αγωνιστικές σεζόν, 270 αγώνες και 100 pole positions στο όνομα του, ο Hamilton δικαιωματικά ανήκει στους κορυφαίους οδηγούς που έχουν περάσει από την F1.

Η δημοπρασία για την McLaren MP4-25A με την οποία νίκησε ο Βρετανός το Τούρκικο Grand Prix του 2010, θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s στις 8 Ιουλίου. Εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης του αυτοκινήτου αυτού θα αγγίξει τα 6 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Έτσι θα μπορούσε να γίνει το πιο ακριβό μονοθέσιο της  Formula 1 που πουλήθηκε ποτέ. Μέχρι στιγμής την τιμή αυτή την έχει η Ferrari F2002 του Michael Schumacher η οποία πουλήθηκε στα 5,51 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο του Grand Prix στο Silverstone πριν από τον πρώτο προκριματικό σπριντ αγώνα της σεζόν. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν κατατακτήριες δοκιμές οι οποίες θα καθορίσουν την κατάταξη για τον αγώνα σπριντ, ο οποίος με την σειρά του θα καθορίσει την κατάταξη για τον αγώνα της Κυριακής. Κατά την διάρκεια της δημοπρασίας η McLaren MP4-25A θα κάνει μερικούς γύρους στην πίστα του Silverstone αλλά ο οδηγός της είναι ακόμα άγνωστος.