Σε δοκιμές εξέλιξης η οκτακύλινδρη Toyota Supra (Video)


H ΝΕΑ TOYOTA SUPRA ΑΠΟΚΤΑ ΟΚΤΑΚΥΛΙΝΔΡΗ ΕΚΔΟΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΜΟΤΕΡ ΤΗΣ BMW ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ SPORTSCAR.

  • 12/1/2020

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν ενθουσιάστηκαν με τη συνεργασία ανάμεσα στην Toyota και την BMW για τη δημιουργία της νέας Supra τότε η παρουσία ενός οκτακύλινδρου συνόλου κάτω από το καπό του ιαπωνικού sportscar είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας χαροποιήσει.

Τα άσχημα νέα είναι ότι η οκτακύλινδρη Toyota Supra προορίζεται για αγωνιστική χρήση, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο οι Ιάπωνες να επεκτείνουν την γκάμα του αυτοκινήτου περνώντας στην παραγωγή μια ισχυρότερη από τη σημερινή έκδοση.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι, πλέον, εκείνου που διατυπώνουν την άποψη ότι το Toyota GR Yaris των 261 ίππων προκάλεσε μεγαλύτερη έκπληξη συγκριτικά με τη σύγχρονη εκδοχή της Supra η οποία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες όσων περίμεναν κάτι περισσότερο από μια… συμπαραγωγή με τους Βαυαρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, ο V8 που θέτει υποψηφιότητα για την αγωνιστική εκδοχή του αυτοκινήτου είναι 3,4 λίτρων και έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ανάλογες υλοποιήσεις.

Ο ήχος του αφήνει αν μη τι άλλο υποσχέσεις, τις οποίες αν τηρήσουν οι Ιάπωνες τότε είναι πολύ πιθανόν η Supra να καταφέρει να αποκαταστήσει τη φήμη της στον αυτοκινητικό πλανήτη.