Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις της Tesla στις Η.Π.Α


Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Tesla το τρίτο τρίμηνο του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δυσχεραίνοντας την οικονομική θέση της καλιφορνέζικης φίρμας.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Απώλειες που αγγίζουν το 40% κατέγραψαν οι πωλήσεις της Tesla στην αμερικανική αγορά το τρίτο τρίμηνο του έτους, εγείροντας τις ανησυχίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί για την οικονομική βιωσιμότητα της καλιφορνέζικης φίρμας.

Τα έσοδα της Tesla το τρίτο τρίμηνο έφτασαν τα 3,13 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς άγγιζαν τα 5,13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν την ελεύθερη πτώση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την εκρηκτική άνοδο των πωλήσεών της το δεύτερο τρίμηνο του έτους που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Σανίδα σωτηρίας αυτήν τη περίοδο για την Tesla αποτελεί η κινεζική αγορά, όπου οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων προτάσεών της παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 64% προσφέροντας μια πολύτιμη ανάσα 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από μερικές ημέρες, πάντως, ο Elon Musk, ιδρυτής και ιθύνων νους της Tesla, είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις τη φετινή χρονιά θα κυμανθούν μεταξύ 360.000 και 400.000 μονάδων καταγράφοντας νέο ρεκόρ.