Σε ιστορικό χαμηλό οι πωλήσεις της Fiat στην Ιταλία


Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασε το μερίδιο της Fiat στην ιταλική αγορά τον Μάρτιο, με τις πωλήσεις της να μειώνονται εξαιτίας και του lockdown που προκάλεσε ο Κορωνοϊός κατά 91%.

  • 21/4/2020

Σαρωτικά αναμένεται να είναι τα απόνερα που προκάλεσε η πανδημία του Κορωνοϊού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με ορισμένους κατασκευαστές να είναι φυσικά πιο ευάλωτοι στην οικονομική κρίση που πρόκειται να ακολουθήσει.

Ήδη τα πρώτα στοιχεία πωλήσεων για τον μήνα Μάρτιο αποκαλύπτουν το μέγεθος των επιπτώσεων με τη γειτονική Ιταλία να χάνει το 81% του όγκου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων και την Fiat να σημειώνει νέο αρνητικό ρεκόρ.

Για την ακρίβεια η ιταλική φίρμα μετρά απώλειες της τάξης του 91%, βλέποντας το μερίδιό της στην γείτονα χώρα να κατρακυλά στο 9,9%. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην ιταλική αγορά στην οποία ως γνωστόν η Fiat είχε τον πρώτο λόγο.

Φυσικά δεν είναι μόνο η πανδημία του Κορωνοϊού που προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό της Fiat, μιας και η πορεία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σταθερά πτωτική τα τελευταία χρόνια.

Το 2009 το μερίδιο πωλήσεων της Fiat στην ιταλική αγορά έφτανε το 26% ενώ δέκα χρόνια αργότερα δεν ξεπερνούσε το 12%.

Η απουσία νέων προτάσεων που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν την γκάμα των Ιταλών είναι μια από τις βασικές αιτίες της πτωτικής πορείας μιας ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ελπίζει πλέον στη βοήθεια των Γάλλων και ειδικότερα του PSA Group ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογίες που θα τις επιτρέψουν να επανέλθει στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα λέγατε για την αναγέννηση του Fiat Coupe;

Αυτό είναι το νέο διπλοκάμπινο τσέπης της Fiat

Κατασκοπεία: Αυτό είναι το περιπετειώδες Fiat Tipo Cross