Σε καραντίνα υπάλληλοι της Ford, λόγω Κορονοϊού!


Με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μεταξύ των εργαζομένων, η Ford τεστάρει τα αντανακλαστικά της, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του Κορονοϊού.

  • 9/3/2020

Το συμβάν, ευτυχώς, δεν αφορά τη Ford Ελλάδος αλλά τα κεντρικά της εταιρίας και πιο συγκεκριμένα μία εγκατάσταση έρευνας και εξέλιξης, στην Κολωνία της Γερμανίας. Ένας από τους υπαλλήλους του κέντρου εκεί, βρέθηκε θετικός στον έλεγχο για τον Κορονοϊό. Αυτομάτως, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του, στέλνοντάς τον σπίτι, σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς η περίπτωσή του δεν απαιτούσε εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, φρόντισαν να ελέγξουν όλους όσους είχαν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, περίπου 30 άτομα. Προληπτικά έδωσαν και σε αυτούς άδεια για κάποιο διάστημα, ώστε να περάσουν λίγο χρόνο στο σπίτι, περιορίζοντας έτσι το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού και προφυλάσσοντας τους υπολοίπους. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η εταιρία, οι εργασίες στο κέντρο του Merkenich θα συνεχίσουν κανονικά, αφού προς στιγμή δεν υπάρχει λόγος να βάλουν σε καραντίνα μία μονάδα 4.000 εργαζομένων.

Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι «η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας, των πωλητών, των πελατών και των συνεργατών αποτελεί πάντοτε πρώτη προτεραιότητα για τη Ford». Ως εκ τούτου, θα προχωρήσει σε απολύμανση των εγκαταστάσεων και, φυσικά, θα παραμείνει σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά οτιδήποτε εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει όλα τα ταξίδια υπαλλήλων και στελεχών μέχρι τις 17 Απριλίου, από τις 27 Μαρτίου, με εξαίρεση όσα είναι κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του ομίλου. Η πρόβλεψη πάντως της εταιρίας είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν θα επιβαρύνει ουσιαστικά τον κύκλο εργασιών. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Stuart Rowley, προέδρου της Ford Europe, ο οποίος τις προάλλες ανέφερε ότι δεν υπολογίζουν καθυστερήσεις άνω των δύο εβδομάδων, κάτι που είναι καλό.