Σε αυτή την πόλη η αστυνομία δεν μπορεί να κόβει κλήσεις για 1 χρόνο (video)


Η αστυνομία μίας μικρής πόλης 272 κατοίκων έκοψε 2.318 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα μέσα σε 4,5 χρόνια!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 31/8/2022

Κι όμως συμβαίνει και αυτό: Η τοπική αστυνομία της πόλης Menifee του Arkansas των ΗΠΑ δεν έχει, πλέον, το δικαίωμα να γράφει κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα για ένα χρόνο!

Η απίστευτη απαγόρευση προήλθε μετά από έλεγχο που έγινε στα οικονομικά στοιχεία της πόλης, σύμφωνα με τον οποίο σχεδόν το 50% των εσόδων του Menifee προήλθε από τις κλήσεις της τοπικής αστυνομίας. Ετσι, παραβιάστηκε ο νόμος της πολιτείας του Arkansas σύμφωνα με τον οποίο τα έσοδα από πρόστιμα της τροχαίας δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 30% των συνολικών εσόδων μίας πόλης.

Το Menifee είναι μια… μικροσκοπική πόλη. Στην απογραφή του 2020 ο πληθυσμός της ήταν μόλις 274 κάτοικοι. Ωστόσο, στα 2,2 τετραγωνικά μίλια της έκτασής της, περιλαμβάνονται ένα τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου 63 των ΗΠΑ αλλά και ο Διαπολιτειακός 40! Ετσι, η τοπική αστυνομία έχει τη δυνατότητα για… αυξημένη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσες κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας «κόπηκαν» μέσα στο 2022 δεν υπάρχουν. Ωστόσο ο τηλεοπτικός σταθμός THV11 κατάφερε να συγκεντρώσει μία λίστα με όλες τις κλήσεις που κόπηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2022. Ο συνολικός αριθμός αγγίζει τις 2.318(!), ενώ μόνο ένας αξιωματικός έκοψε 771 κλήσεις!

«Σαφώς, έγραφαν πολύ περισσότερες κλήσεις από άλλες κοινότητες με παρόμοιο μέγεθος», σχολίασε ο Εισαγγελέας της 15ης Περιφέρειας Tom Tatum στο THV 11. Ο Tatum εργάστηκε στον έλεγχο των οικονομικών της πόλης και διαπίστωσε ότι το Menifee εισέπραξε πάνω από 120.000 δολάρια σε πρόστιμα κυκλοφορίας μόνο εντός του 2020.

Πώς εξηγούν οι τοπικοί φορείς τα όσα έγιναν; Όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο δήμαρχος, Gary Green, κατηγορεί τον αρχηγό της αστυνομίας του Menifee, John Randall. «Όταν τον προσέλαβα του είπα ότι δεν μπορούμε να κόβουμε κλήσεις για παραβάσεις ορίου ταχύτητας που είναι μικρότερες από 10 μίλια (σ.σ. περίπου 16 km/h). Ωστόσο αυτοί με αγνόησαν και έκοβαν κλήσεις για τα πάντα», υποστήριξε στο THV 11.

Τι απαντά ο αρχηγός της αστυνομίας; «Ο μόνος λόγος για τον οποίο κατάλαβα ότι μιλά άσχημα για μένα (σ.σ. ο δήμαρχος) είναι επειδή επιβάλλω τους νόμους στο Menifee», απάντησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Randall. Επί της ουσίας, πάντως, ισχυρίζεται ότι ο οικονομικός έλεγχος που έγινε δεν έλαβε υπόψη τα πρόστιμα από παραβάσεις που καταγράφηκαν πριν από το 2020, αλλά δεν είχαν εξοφληθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να εισπραχθούν εντός του 2020, εκτοξεύοντας τα έσοδα. Ο Randall ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα επιπλέον έσοδα που εισήχθησαν δεν προήλθαν από το έτος ελέγχου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του THV11 News:

Πηγή: The Drive