Σεντάν υψηλών επιδόσεων από την Toyota στο Τόκιο


Ένας εξακύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας απόδοσης 313 ίππων συνιστά τη βάση πάνω στην οποία η Toyota δημιούργησε ένα σεντάν υψηλών επιδόσεων, το οποίο και θα διαθέτει στην ιαπωνική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/1/2019

Μπορεί οι φανατικοί οπαδοί της Toyota να αδημονούν για την επίσημη πρεμιέρα της νέας Supra, ωστόσο, το περίφημο sportscar δεν θα αποτελέσει τη μοναδική πρόταση υψηλών επιδόσεων της ιαπωνικής φίρμας.

Και αυτό γιατί στο Tokyo Auto Saloon, το οποίο άνοιξε σήμερα στις πύλες της, η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε ένα υπεράνω κάθε υποψίας σεντάν που φέρει τα διακριτικά GRMN και φιλοξενεί κάτω από το καπό του έναν ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα βενζίνης απόδοσης 313 ίππων.

Oι “εξωτικές” προδιαγραφές του Toyota Mark X, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Τα 380 Nm μέγιστης ροπής καταλήγουν στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, αναρτήσεις και φρένα έχουν δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έχουν προσαρμοστεί στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ για εκείνους που θα θελήσουν να επενδύσουν στην αγωνιστική τεχνολογία του σήμερα, η Toyota προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης ανθρακονημάτινης οροφής, η οποία μειώνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 10 κιλά.

Οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος διαμέτρου 19 ιντσών, τα μπάκετ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ και το επενδεδυμένο με δέρμα σπορ τριάκτινο τιμόνι, συμπληρώνουν τον εξοπλιστικό κατάλογο του Toyota Mark X GRMN, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 350 αντίτυπα και θα διατεθεί κατά αποκλειστικότητα στην ιαπωνική αγορά.