Σημαντική αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις της παρουσιάζει η Renault


Κατά 13,4% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του έτους.

  • 7/7/2016

Η Renault ανακοίνωσε την Πέμπτη 7/7 ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 13,4% στο νέο υψηλό ρεκόρ του 1,57 εκατ. οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η επιθετική πολιτική της σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της τη βοήθησε να ξεπεράσει την ευρωπαϊκή αγορά που ανακάμπτει.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα «παρακολουθεί τη βρετανική αγορά στενά» για ενδείξεις επιβράδυνσης ύστερα από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας Thierry Koskas.

Η Renault διατήρησε αμετάβλητες τις ετήσιες προβλέψεις της για την αγορά και τις πωλήσεις της – συμπεριλαμβανομένης και της πρόβλεψης ότι συνολικά η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου θα αυξηθεί περισσότερο από 5%. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 14% σε μια αγορά που σημείωσε αύξηση κατά 9,6%.

Οι πωλήσεις των εμπορικών της σημάτων Renault και Dacia το πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν την αγορά σε όλες τις βασικές περιοχές. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% στην Ευρώπη και κατά 38% στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Ο Koskas δήλωσε ότι η Renault δεν αναμένεται να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις της στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος όταν θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στις 28 Ιουλίου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε έως τον Σεπτέμβριο για να υπολογίσουμε τον πιθανό αντίκτυπο του Brexit στην αγορά».