Σκέψεις για εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο


Ο CEO του Volkswagen Group δίνει το στίγμα πως είναι πιθανό η Porsche να εισέλθει στο χρηματιστήριο, για να προσελκύσει περισσότερο κεφάλαιο.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: PORSCHE NEWSROOM
  • 3/8/2021

Σε ερώτηση που του έθεσε το Reuters για την πιθανότητα η Porsche να ανοίξει τις μετοχές και να μπει στο χρηματιστήριο, ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group απέφυγε να ξεκαθαρίσει την θέση του Ομίλου, αποκαλύποντας όμως το σκεπτικό του στην παρούσα φάση:

«Όπως έχω πει στο παρελθόν, ακόμα εξετάζουμε το πώς θα κινηθούμε. Προτεραιότητά μας είναι να χρηματοδοτήσουμε την αύξηση στη ζήτηση που έχουμε για μπαταρίες, δουλεύοντας πάνω στα νέα μας μοντέλα.

«Κι όλα τα άλλα θέματα, όπως το ενδεχόμενο να μπούμε στο χρηματιστήριο, θα πρέπει να το σκεφτούμε.»

Δεν είναι καν η πρώτη φορά που ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο η Porsche να διαθέσει μετοχές της, με τον οικονομικό  διευθυντή της, Lutz Meschke, να δηλώνει τον περασμένο Μάρτιο πως η εταιρεία θα μπορούσε να έχει αρχική συνολική αξία ακόμα και 70 εκ. δολαρίων.

Φυσικά, μία τέτοια απόφαση θα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, με δεδομένο ότι η Porsche πλέον είναι δεμένη με την Rimac και τη Bugatti, σε μία ιδιότυπη συμμαχία που σχηματίστηκε πρόσφατα.