Σκέψεις για επανασύσταση της Ομάδας Σίγμα!


ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΙΓΜΑ, ΕΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

  • 11/5/2020

Για όσους είναι άνω των 30 ετών, πιθανά θα θυμούνται, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, μία περίοδο όπου η αστυνομία είχε στις τάξεις της μία ειδική μονάδα, ονόματι Σίγμα. Αυτή ήταν εξοπλισμένη με BMW M3, Porsche 911 και άλλα ανάλογα σπορ αυτοκίνητα, ενώ οι αστυνομικοί που την αποτελούσαν είχαν περάσει από ειδικά σεμινάρια σπορ οδήγησης. Στόχος της, σε μία περίοδο που δεν είχε ακόμα βγει στους κινηματογράφους το πρώτο Fast and the Furious, ο έλεγχος έκνομων ενεργειών, όπως οι κόντρες αλλά και οι καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας.

Αυτή η ομάδα, για διάφορους λόγους, διαλύθηκε μερικά χρόνια αργότερα, όπως όμως φαίνεται, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για την επανασύστασή της. Η κύρια πηγή είναι μία ανάρτηση στο Facebook του κυρίου Χρήστου Μπαλάσκα, οργανωτικού γραμματέα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, η οποία αναφέρει τα εξής: «Διαβάζουμε και όντως υπάρχουν πληροφορίες για επανασύσταση της ομάδας (Σ). Πολύ καλή σκέψη. Το να ανήκει όμως στην ασφάλεια είναι κατά τη γνώμη μου άτοπο. Αφού μπορούν να δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. γρήγορα αυτοκίνητα, ποια υπηρεσία είναι η καταλληλότερη από την άμεση δράση; Αφού τα περιπολικά της Α.Δ είναι όντως αδύναμα σε σχέση με τα οχήματα των δραστών έκνομων ενεργειών γιατί απλά να μην εφοδιαστεί η άμεση δράση με δυνατά οχήματα; Είναι μια ερώτηση η οποία δύσκολα θα βρει απάντηση. Είναι στο αντικείμενο της Α.Δ. το να καταδιώκονται κλέφτες, ληστές κλπ. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γνωρίζουμε. Δώστε γρήγορα αυτοκίνητα στην άμεση δράση, εμπλουτίστε τη με προσωπικό και είναι σίγουρο ότι δεν θα κουνιέται κουνούπι. Δεν χρειάζονται καινούργιες υπηρεσίες. Αυτές που υπάρχουν είναι αρκετές. Απλώς αναβαθμίστε τες. Γνώμη μου.»

Εάν όντως το υπουργείο προχωρήσει στη σύσταση της νέας ομάδας Σίγμα, τότε είναι δεδομένο ότι θα στραφεί σε κατασχεμένα σπορ αυτοκίνητα, ώστε να πλαισιώσει το απαιτούμενο γκαράζ. Το κόστος, βέβαια, της συντήρησης τέτοιων αυτοκινήτων δεν είναι αμελητέο. Εκεί θα κριθεί το κατά πόσον οι ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σημαντικότερες από τον προϋπολογισμό του υπουργείου. Εάν είναι, τότε σύντομα θα καλωσορίσουμε τη νέα Ομάδα Σίγμα στους δρόμους της Αττικής.