Σκίτσα για νέο SUV από την Kia


Η κορεατική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα δύο σκίτσα που δείχνουν ένα νέο μικρό SUV που θα παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2019

"Δημιουργήσαμε ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει παντού, από την πόλη μέχρι την ύπαιθρο. Ο συμπαγής και σπορ σχεδιασμός του αμαξώματος θα συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα διευκολύνσεων και τεχνολογιών που θα απευθύνεται στους αγοραστές μικρότερης ηλικίας. Το νέο μας SUV είναι μια πρόταση που διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη πρόταση στην κατηγορία του", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος  styling στην Kia Motors Corporation, ο Byung Chul Juh.

Πρόσφατα η Hyundai παρουσίασε το Venue στη Νέα Υόρκη και πιθανότατα το νέο μικρό SUV της Kia να βασίζεται στην ίδια φόρμουλα. Από το σκίτσο ξεχωρίζουν μπροστά η χαρακτηριστική μάσκα και τα LED ενσωματωμένα στους προβολείς όταν το πίσω μέρος δείχνει εξίσου δυναμικό με διπλές (προφανώς διακοσμητικές) απολήξεις και όμορφα φωτιστικά σώματα.

Παρόλο όμως που η Kia το περιγράφει ως ένα παγκόσμιο μοντέλο το νέο SUV της πιθανότατα να μην διατεθεί στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι πως το πεδίο δράσης το καλύπτει το Stonic που τα πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις. Όσον αφορά την Hyundai θεωρητικά υπάρχει χώρος κάτω από το μεγαλύτερο Kona για ένα νέο SUV, όπως το προαναφερόμενο Venue.