Σκίτσα τού Skoda Enyaq Coupe iV


Η Skoda δημοσίευσε επίσημα σκίτσα στα οποία απεικονίζεται η μορφή και λεπτομέρειες από την coupe έκδοση του αμιγούς ηλεκτροκίνητου Enyaq iV, η οποία θα παρουσιαστεί στις 31 Ιανουαρίου, στην Πράγα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/1/2022

Σύμφωνα με τα στελέχη της Skoda, το Enyaq Coupι iV δημιουργήθηκε ώστε «ο σχεδιασμός του να προσφέρει ακόμα εντονότερα συναισθήματα, ενώ χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική του, διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία από την έκδοση SUV».

Στα επίσημα σκίτσα που δημοσίευσε η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία βλέπουμε ότι η κεκλιμένη διαμόρφωση στο πίσω μέρος του αμαξώματος δίνει στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μια πιο κομψή εμφάνιση. Το Enyaq Coupι iV έχει σχεδιαστεί με έντονες γραμμές που ενισχύουν τη δυναμικότητα του χαρακτήρα του και μένει να δούμε πόσες από αυτές θα διατηρηθούν τελικά στο όχημα παραγωγής.

Η μάσκα είναι κάθετη, τα εμπρός φώτα είναι σχετικά μεγάλα σε μήκος και επεκτείνονται και προς το πλάι τού αυτοκινήτου. Το καπό είναι περισσότερο καμπύλο από αυτό του Enyaq iV, ενώ στον προφυλακτήρα έχουν διαμορφωθεί αδρά σε διαστάσεις ανοίγματα. Όπως έγινε γνωστό, στο πίσω μέρος θα υπάρχει το λογότυπο της Skoda με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα και τα φώτα σε σχήμα «C» όπως και στη SUV έκδοση του μοντέλου.

Οι σχεδιαστές της Skoda δημιούργησαν και μία εικόνα όπου το Enyaq Coupι iV εμφανίζεται πλάι στο Popular Sport Monte Carlo, ένα όμορφο όχημα, με αεροδυναμικό αμάξωμα, το οποίο κατασκεύασε η Skoda μεταξύ των ετών 1936 και 1939. Συνολικά, παρήχθησαν μόλις 70 οχήματα, τόσο σε coupι όσο και σε cabriolet και roadster έκδοση.