SKODA CITIGOe IV: To πρώτο ηλεκτροκίνητο Skoda είναι γεγονός


H ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Citigo γίνεται το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Skoda που κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/5/2019

Την απαρχή της ηλεκτροκίνητης εποχής για τη Skoda σηματοδοτεί η παγκόσμια πρεμιέρα του CITIGOe IV. To δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης της Skoda εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 61 kW και 210 Nm ροπής, καθώς και με μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξασφαλίζουν αυτονομία 265 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 12,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος, οι μπαταρίες μεγέθους 36,8 kWh απαιτούν σχεδόν 4 ώρες φόρτισης μέσω ενός κοινού wallbox ώστε να ανακτήσουν το 80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους.

Το Skoda CITIGOe IV, το οποίο διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη κεντρική εισαγωγή αέρα και τις αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες αλουμινίου θα κοστίζει στην ευρωπαϊκή αγορά λιγότερα από 20.000 ευρώ, όντας μια από τις πλέον προσιτές προτάσεις στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.