Skoda: Ξεκίνησε πάλι η παραγωγή καλωδιώσεων στην Ουκρανία για τα μοντέλα της


Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Skoda, ο παραγωγός και προμηθευτής καλωδίων για τα μοντέλα της, ιδίως τα αμιγώς ηλεκτρικά, στην Ουκρανία άρχισε πάλι την κατασκευή τους, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/3/2022

Η Skoda αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παραγωγή των μοντέλων της τόσο εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών όσο κυρίως επειδή δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί έγκαιρα με τις καλωδιώσεις που απαιτούνται σε αυτά.

Αυτό έχει επηρεάσει κυρίως την παραγωγή του Enyaq iV και του πρόσφατα παρουσιασθέντος Enyaq Coupé iV, η οποία έχει ουσιαστικά σταματήσει, όπως έχει ανακοινώσει η τσεχική εταιρεία. Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο στα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αλλά και στα Kamiq και Scala, για τα οποία γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν τα απαιτούμενα καλώδια και τα τσιπ.

Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι ο κύριος προμηθευτής καλωδιώσεων της Skoda έχει την έδρα του στην Ουκρανία. Η ρωσική εισβολή στη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει εντελώς η παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη και να στερέψουν τα όποια αποθέματα είχε η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία.

Όμως, το θέμα αναμένεται να λυθεί σύντομα. Όπως δήλωσε ο κ. Karsten Schnake, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto και υπεύθυνος Προμηθειών, «Ο συνεργάτης μας στην Ουκρανία αποφάσισε να ξεκινήσει πάλι την παραγωγή καλωδιώσεων αυτή την εβδομάδα σε πλήρη ρυθμό και με απόλυτη ασφάλεια για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο».

Ο κ. Schnake τόνισε ότι η εταιρεία αναζήτησε και εναλλακτική λύση για να έχει και άλλον προμηθευτή σε περίπτωση που οι συνθήκες τού πολέμου επιβάλλουν την εκ νέου διακοπή της παραγωγής στη χώρα. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε την παραγωγή του Enyaq iV το συντομότερο, μόλις θα έχουμε τις καλωδιώσεις», κατέληξε.