Σκοτώθηκε ο Γεράσιμος Φιλιππάτος σε αγώνα Dragster στο Αγρίνιο – Τι πήγε στραβά (video)


Στην ακαταλληλότητα της πίστας εντοπίζονται τα αίτια του άδικου θανάτου ενός έμπειρου οδηγού αγώνων και πατέρα τριών παιδιών.

  • 15/5/2021

Η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, του 34χρονου Γεράσιμου Φιλιππάτου, οδηγού αγώνων με μεγάλη εμπειρία και πατέρα τριών παιδιών κατά τη διάρκεια αγώνων Dragster στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster 2021, το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαϊου.  Πρόκειται για αγώνες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ΗΠΑ, καθώς τα αυτοκίνητα καλούνται μέσα σε λίγα μέτρα της πίστας να αναπτύξουν ταχύτητες πάνω από 250 km/h.

Κάτι ανάλογο προσπάθησε να κάνει και ο άτυχος Γ. Φιλιππάτος με το ειδικά διαμορφωμένο και πανίσχυρο Nissan GT-R, επιχειρώντας να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στο 400άρι.

Ανέπτυξε σύμφωνα με πληροφορίες ταχύτητα μέσα σε 200 μέτρα πάνω από 270 km/h, ωστόσο κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, να βγει εκτός πίστας και να πάρει τούμπες στο παρακείμενο χωράφι και να εκσφενδονιστεί από το αυτοκίνητό του, παρότι ήταν δεμένος με ζώνες τεσσάρων σημείων! Το αυτοκίνητο διαλύθηκε και ο ίδιος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μη ενδεδειγμένη ασφαλτόστρωση της πίστας, που σε κάποιο σημείο της κάνει «σκαλοπατάκι» είναι η αιτία, καθώς το αυτοκίνητο με αυτή την ιλιγγιώδη ταχύτητα και ορμή έχασε την κατευθυντικότητά του, αν και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το εμπρός μέρος του χτύπησε σε ένα παρακείμενο φρεάτιο όταν βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να τουμπάρει.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια αυτού του θανατηφόρου ατυχήματος, που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, η ουσία είναι πώς τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή και η πίστα ακατάλληλη, καθώς ούτε προστατευτικά υπήρχαν, ούτε ζώνες επιβράδυνσης για τα αυτοκίνητα, όπως τουλάχιστον ισχύει σε αντίστοιχα πρωταθλήματα. Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν υπήρχαν θεατές…

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, εκτός από το ταλέντο του ως οδηγός αγώνων, ξεχώριζε για το ήθος του, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώρισαν.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του…