Smartborghini: Η μικροσκοποπική Gallardo με τους 71 ίππους - Δείτε πόσο κοστίζει (photos)


Τι γίνεται όταν το body kit μιας Lamborghini Gallardo συναντά ένα Smart Fortwo; Ιδού το αποτέλεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: rockstar-inc - eBay
  • 17/5/2023

Οι ρέπλικες supercars που κατασκευάζουν διάφοροι λάτρεις της αυτοκίνησης, βασίζονται συχνά σε φθηνότερα μοντέλα που μπορούν να φιλοξενήσουν τα μέρη των «δωρητών,» ενώ άλλοι χρησιμοποιούν εξατομικευμένα σωληνωτά πλαίσια.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου εμβληματικά supercars «παντρεύονται» με οχήματα των οποίων η χρήση δε βγάζει και πολύ νόημα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί κι η συγκεκριμένη μετατροπή. Μία Lamborghini Gallardo «έντυσε» ένα Smart Fortwo, κάνοντάς το άξιο θαυμασμού.

Πρόκειται για τη Smartborghini, ένα όχημα που ξεκίνησε το ταξίδι του ως ένα Smart Fortwo του 2014, του οποίου η οροφή και τα πάνελ του αμαξώματος αφαιρέθηκαν, προκειμένου να μεταμφιεστεί σε μία Lamborghini Gallardo LP560-4. Το θέαμα προκαλεί γέλιο, αφού μοιάζει πραγματικά σαν μία Gallardo που «μπήκε» στο πλυντήριο.

Πολλά είναι τα μέρη του τελικού αποτελέσματος που θυμίζουν μοντέλο της Lamborghini, όπως για παράδειγμα το κάλυμμα του κινητήρα με το χαρακτηριστικό ανάποδο V σχήμα, οι εισαγωγές αέρα, ο διαχύτης κι οι εξατμίσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν κι οι πορτοκαλί λεπτομέρειες, οι οποίες προσδίδουν ακόμα περισσότερη αίσθηση ιταλικής φινέτσας.

Ο δημιουργός του, πουλάει το συγκεκριμένο στο eBay, κι αναφέρει ότι τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα 'Υ' δεν είναι αληθινά, παρόλο που οι εγκοπές έχουν εγκατασταθεί στο μπροστινό και το πίσω μέρος. Διευκρίνισε επίσης ότι αν κάποιος θέλει να οδηγήσει τη Smartborghini στο δρόμο, θα πρέπει να εγκαταστήσει τα LED φώτα. Κι οι ζάντες είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών Callisto, έχουν διάμετρο 19 ίντσες και συνοδεύονται από ολοκαίνουργια ελαστικά.

Το παρμπρίζ είναι εμφανώς μικρότερο από το αυθεντικό, ενώ τα προσκέφαλα των καθισμάτων προεξέχουν πάνω από το όχημα, όπως θα έκαναν σε ένα παιδικό αυτοκίνητο. Οι πόρτες έχουν διατηρηθεί χωρίς μεγάλες αλλαγές, εκτός από την εσοχή που έχει δημιουργηθεί για την ευκολότερη είσοδο των επιβατών στην καμπίνα.

Μιλώντας για την καμπίνα, τα καθίσματα έχουν επενδυθεί με δέρμα και ύφασμα Alcantara, ενώ ένα μοτίβο σε σχήμα διαμαντιού διακοσμεί όλη την επιφάνειά τους. Μόλις 82 km έχουν καταγραφεί στο καντράν της Smartborghini, κι έτσι το όχημα θεωρείται ολοκαίνουργιο.

Όσο για τον κινητήρα του, πρόκειται για τον βασικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,0 L που έφερε το Smart Fortwo, ο οποίος παράγει 71 PS και 92 Nm ροπής. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, με την κίνηση να διοχετεύεται επίσης στον πίσω άξονα.

Το συγκεκριμένο δημιούργημα είναι βορειο-ιρλανδικής καταγωγής και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής οπουδήποτε στο Ην. Βασίλειο. Το κόστος του ανέρχεται στις 11.999 βρετανικές λίρες (13.770 ευρώ).