Σοκ! Ακούστε πως «βρυχάται» η Ferrari F8 Tributo με την εξάτμιση της Novitec (video)


Η Ferrari F8 Tributo δέχτηκε το σύστημα εξάτμισης της Novitec και ξεδιπλώνει το «ουρλιαχτό» των 800 ίππων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NM2255 - YouTube
  • 5/12/2022

Η Novitec φημίζεται για τις εκκωφαντικές εξατμίσεις και τις μετατροπές αυτοκινήτων σε «τέρατα» επιδόσεων που ουρλιάζουν, και εξειδικεύεται κυρίως σε ιταλικές μάρκες όπως η Ferrari, η Lamborghini και η Alfa Romeo.

Η ομάδα tuners από το Stetten της Γερμανίας έπιασε στα χέρια της αυτή τη φορά μία Ferrari F8 Tributo και έκανε τις απαραίτητες μετατροπές για να κάνει τον ήχο της ακόμα πιο διαπεραστικό. Η συγκεκριμένη F8 Tributo φέρει ένα σύστημα εξάτμισης Novitec valvetronic catback, αλλά και downpipes χωρίς καταλύτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα καταγραφής της ισχύος και της ροπής του οχήματος, την ώρα που αυτό είναι δεμένο στο δυναμόμετρο, η αναβαθμισμένη F8 Tributo παράγει 814 PS και 822 Nm ροπής, ξεκινώντας από 725 PS και 742 Nm ροπής στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Οι μετατροπές που έχει δεχτεί το όχημα με τη βοήθεια της εταιρείας μετατροπών Biesse Racing Bergamo, η οποία κάνουν τον τούρμπο κινητήρα V8 που φέρει να ακούγεται σαν ατμοσφαιρικός, όσο αυτό αγγίζει την τελική ταχύτητα των 236 km/h πάνω στο δυναμόμετρο.

Περισσότερα στο σχετικό video: