Σοκ! Δείτε τι συνέβη σε δρόμο της Ταϊβάν την ώρα του ισχυρού σεισμού (videos)


Το οδικό δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση των 6,9 Ρίχτερ, με γέφυρες να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και δρόμοι να κόβονται στη μέση. 

  • 19/9/2022

Από μία έντονη σεισμική δραστηριότητα ταλαιπωρείται τις τελευταίες ώρες η Ταΐβάν. Η αρχή έγινε από το απόγευμα της Κυριακής με μικρούς σεισμούς της τάξης των 5 ρίχτερ, ενώ το ισχυρό χτύπημα ήρθε λίγο μετά όπου 6,9 Ρίχτερ (κάποιοι αναφέρουν 7,2 Ρίχτερ) ταρακούνησαν για τα καλά την ασιατική χώρα.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού ήταν στο αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό κομμάτι και η ένταση του είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να παγιδευτούν εκατοντάδες οδηγοί σε ορεινά οδικά δίκτυα όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις. Δείτε το video από ορεινό δρόμο την ώρα του μεγάλου σεισμού.

Από εκεί και πέρα σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της χώρας, με γέφυρες να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και δρόμοι να κόβονται στη μέση.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική αναφέρει πως υπάρχει ένας νεκρός και περισσότεροι από 140 τραυματίες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η γεωγραφική θέση της Ταϊβάν την έχει αναγκάσει να βιώνει έντονα σεισμικά φαινόμενα αφού ουσιαστικά βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες.

Στο παρελθόν έχουν σημειώθηκαν μεγάλοι σεισμοί με πολλά θύματα. Πιο πρόσφατα παραδείγματα το 2016 όταν 116 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νότιο τμήμα αλλά και το 1999 όπου υπήρξαν περισσότεροι από 2.415 νεκροί!