Σοκ και δέος προκαλεί το Honda Civic Type-R της Mugen


O καταξιωμένος βελτιωτικός οίκος εξαντλεί το οπλοστάσιό του ενισχύοντας δημιουργώντας το απόλυτο Honda Type-R των ημερών μας.

  • 5/11/2020

Πόσο πιο ακραίος μπορεί να γίνει ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του μέχρι σήμερα γνωστού Honda Civic Type-R. Πόσο πιο εντυπωσιακός μπορεί να γίνει το παρουσιαστικό του κορυφαίου hothatch των ημέρων μας με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Την απάντηση δίνει η Mugen, ο καταξιωμένος βελτιωτής που μετρά 47 χρόνια ζωής έχοντας αναπτύξει μια σπάνια ειδίκευση στις προτάσεις της Honda.

Αγαπημένο της «παιδί» το Honda Civic Type-R, στο οποίο χάρισε ένα νέο body kit και αναβαθμίσεις που αφορούν στον σκληρό πυρήνα του αυτοκινήτου.

Μπορεί, λοιπόν, ο δίλιτρος κινητήρας των 306 ίππων να έχει διατηρήσει τις ήδη γνωστές προδιαγραφές του, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για την ανάρτηση του ιαπωνικού hatchback αλλά και το σύστημα πέδησης.

Το τελευταίο αξιοποιεί την παρουσία των μεγαλύτερων σε διάσταση τροχών, υιοθετώντας semi racing πρακτικές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εικόνα του αυτοκινήτου είναι εκείνη που σοκάρει, φτάνοντας στα άκρα τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματος.

Ως επιστέγασμα της ολιστικής προσέγγισης της Mugen, o θάλαμος των επιβατών διαθέτει ένα νέο τριάκτινο τιμόνι και νέο επιλογέα ταχυτήτων.

Το πιθανότερο είναι ότι το πακέτο αναβάθμισης δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, ωστόσο, όπως και στο παρελθόν, οι φίλοι της ιαπωνικής φίρμας και του Civic Type-R θα βρουν τον τρόπο με τον τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στο οπλοστάσιο της Mugen.