Σοκ στην Formula 2: Νεκρός ο 22χρονος Anthoine Hubert (Video)


ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΠΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΟΔΗΓΟΣ ANTHOINE HUBERT, ΜΟΛΙΣ 22 ΕΤΩΝ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/8/2019

Ο κόσμος των αγώνων θρηνεί τον χαμό ενός νέου οδηγού σε ένα πολύ σκληρό δυστύχημα που έγινε στον απογευματινό αγώνα της Formula 2 στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο.

Ο 22χρονος Γάλλος Αnthoine Hubert, πρωταθλητής στo πρωτάθλημα GP3- και με καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 2, ενεπλάκη σε μία πολλαπλή σύγκρουση μόλις στον δεύτερο γύρο του αγώνα στο Βέλγιο.

Το περιστατικό ξεκίνησε από τον Giuliano Aleso που έχασε τον έλεγχο της Raidillon που οδηγούσε και στην συνέχεια το μονοθέσιο της Arden που οδηγούσε ο Hubert χτυπήθηκε πολύ δυνατά από το μονοθέσιο της Sauber Junior Team που οδηγούσε ο Juan Manuel Corea.

Ο τραυματισμός του Hubert ήταν ιδιαίτερα σοβαρός και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του στις 6.35 τοπική ώρα. Ο Corea βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο της Λιέγης ενώ ο Alesi κατάφερε να βγει χωρίς σοβαρό τραυματισμό και ανάγκη νοσηλείας.

Ο Hubert είχε κερδίσει δύο αγώνες στην φετινή σεζόν, στο Paul Ricard και στο Mονακό, και ήταν όγδοος στο πρωτάθλημα, όντας ο δεύτερος καλύτερος νέος οδηγός για την χρονιά που διανύουμε. Μάλιστα σκόπευε ακόμα ψηλότερα για την επόμενη χρονιά ενώ ήταν στο στόχαστρο και της ομάδας της Formula 1 της Renault. 

Ήταν γιος του Γάλλου οδηγού αγώνων Francois Hubert και είχε κερδίσει το γαλλικό πρωτάθλημα της F4 στην πρώτη του σεζόν σε αγώνες το 2013. Οι καλές του επιδόσεις στην συνέχεια σε όποιο πρωτάθλημα και αν έτρεξε και το πρωτάθλημα στο GP3 πέρσι τον έφεραν στην Formula 2 και στην θέση να κερδίσει την εύνοια της Renault μέσα από την ομάδα της Arden.

Ως αποτέλεσμα του τραγικού δυστυχήματος αναβάλλεται για αύριο ο προγραμματισμένος αγώνας της Formula 2 στο Spa.