Σοκάρει η καμπάνια για την ασφάλεια των υπαλλήλων στους αυτοκινητόδρομους (video)


Οι υπάλληλοι στους αυτοκινητόδρομους εργάζονται μόλις λίγα εκατοστά μακριά από αυτοκίνητα που κινούνται με ταχύτητες υψηλότερες των 120 km/h!  Δείτε το video...

  • 29/6/2022

Έχοντας μετρήσει ήδη 4 θανάτους από την αρχή της χρονιάς, το γαλλικό Υπουργείο Μεταφορών ενεργοποίησε εκ νέου καμπάνια μέσα από την οποία θέλει να ενημερώσει τους οδηγούς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι υπάλληλοι στους αυτοκινητόδρομους.

Η φύση της εργασίας τούς αναγκάζει να περπατάνε λίγα μόλις εκατοστά από τα διερχόμενα οχήματα τα οποία αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και συχνά προκαλούνται δυστυχήματα που οδηγούν στο θάνατο τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της κλιμάκωσης είναι πως από το 2014 έως και το 2021 είχαν καταγραφεί στη Γαλλία 6 θάνατοι και 235 τραυματισμοί υπαλλήλων, όμως μέσα σε μόλις 6 μήνες του τρέχοντος έτους οι απώλειες έχουν ήδη φτάσει τις 4!

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τις γαλλικές αρχές ο βασικότερος λόγος που προκαλούνται τα περισσότερα δυστυχήματα στους αυτοκινητόδρομους είναι η απόσπαση της προσοχής του οδηγού ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγει να πάρει το smartphone στα χέρια ενώ κινείται με υψηλή ταχύτητα.

Η συγκεκριμένη έρευνα καταλήγει ότι μόλις 2 sec με το βλέμμα στο κινητό και με ταχύτητα 130 km/h αρκεί για να καλύψει το όχημα απόσταση 74 m. χωρίς ο οδηγός να έχει καμία οπτική επαφή με τον δρόμο! Η νέα καμπάνια θα τρέξει μέχρι και το τέλος Ιουλίου προκειμένου οι Γάλλοι οδηγοί να είναι πιο προσεκτικοί κατά την έξοδό τους από τα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις οι οδηγοί καλούνται να μειώνουν ταχύτητα όταν περνάνε δίπλα από ένα σημείο που γίνονται εργασίες, να προσαρμόζουν την απόστασή τους και αν είναι δυνατόν να αλλάζουν λωρίδα κυκλοφορίας. 

Δείτε το σοκαριστικό video...