Σοκάρει το crash-test με το κινεζικό pick-up της Great Wall (video)


Αν και σε μερικές μέρες θα περάσουμε στο 2021 υπάρχουν πολλά νέα μοντέλα που κυκλοφορούν δίχως να πληρούν καν τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GLOBAL NCAP
  • 3/12/2020

‘Ένα από αυτά είναι και το Great Wall Streed 5 το οποίο πωλείται σε διάφορες τριτοκοσμικές αγορές, όπως και σε αρκετές αγορές στη νότια Αφρική. Στο βίντεο θα δείτε ένα σχετικό crash-test, το οποίο αποδεικνύει πως οι κατασκευαστές δεν δίνουν την ίδια βαρύτητα στην ασφάλεια των αυτοκινήτων που προσφέρουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το crash-test πραγματοποίησε η Global NCAP, της οποίας στόχος είναι να αναδείξει τις αδυναμίες των φτηνών κατασκευαστικά αυτοκινήτων και να υποχρεώσει τις εταιρίες να πράξουν ανάλογα. Για παράδειγμα το Steed 5 προσφέρεται στην βασική του έκδοση με σπαρτιάτικο εξοπλισμό και δίχως να περιλαμβάνει ούτε έναν αερόσακο και φυσικά ούτε ABS.

Πάντως, ακόμη και αν είχε τουλάχιστον έναν αερόσακο το κινεζικό pick-up το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να μετριάσει ως ένα βαθμό την σφοδρότητα που χτυπά το κεφάλι του οδηγού πάνω στο τιμόνι. Πραγματικά, είναι κάτι το ανατριχιαστικό, όπως σχεδόν όλο το ταμπλό που φαίνεται να μετατοπίζεται προς τα εμπρός και να ξεκολλάνε κομμάτια.

Με μία λέξη το παραπάνω θέαμα περιγράφεται σοκαριστικό αφού το αμάξωμα φαίνεται να τσαλακώνεται άσχημα από τις μπροστινές κολόνες μέχρι πίσω. Χαρακτηριστικό είναι το πως τσακίζει ακόμη και η οροφή και το σίγουρο είναι πως από μια τέτοια μετωπική που στην δοκιμή έγινε με 64 km/h δύσκολα θα γλύτωνε κανείς.

Όπως είπαμε στόχος του Global NCAP είναι να υποχρεώσει τους κατασκευαστές να κάνουν τα αυτοκίνητά τους ασφαλέστερα στην Αφρική. Ωστόσο, μια καλή ερώτηση θα ήταν αν αυτό θέλουν και οι σχετικοί αγοραστές αφού οποιαδήποτε αναβάθμιση στο τομέα της ασφάλειας προφανώς και θα μετακυληθεί στο προϊόν με μια υψηλότερη τιμή πώλησης.