Σοκαριστικά τα αποτελέσματα από τη μετωπική σύγκρουση δύο Nissan Navara (Video)


Δύο Nissan Navara αναμετρώνται στις δοκιμές πρόσκρουσης του Global NCAP με την αφρικανική έκδοση του αυτοκινήτου να διαλύεται κυριολεκτικά στη διαδικασία της μετωπικής σύγκρουσης.

  • 20/3/2020

Ένα ιδιότυπο crash test πραγματοποίησε η ADAC φέρνοντας στο φως τη χαοτική διαφορά που χωρίζει σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας δύο μοντέλα που διατίθενται ταυτόχρονα στην Ευρώπη και την Αφρική.

Ο λόγος για το Nissan Navara, οι δύο εκδόσεις του οποίου (ευρωπαϊκή και αφρικανική) υποβλήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό Global NCAP στη διαδικασία της μετωπικής σύγκρουσης.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι σοκαριστικά, μιας και η έκδοση που πωλείται στην αφρικανική ήπειρο στην κυριολεξία διαλύθηκε, με την καμπίνα των επιβατών να καταρρέει εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό της τα ανδρείκελα.

Αντιθέτως, το ευρωπαϊκό Nissan Navara στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων προστατεύοντας επαρκώς τους επιβάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan Navara που προσφέρεται στην Αφρική ανήκει στην πρώτη γενιά του ιαπωνικού pickup με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ικανότητα του πλαισίου να ανθίσταται σε τέτοιους είδους συγκρούσεις.

Όπως και να έχει το video είναι ενδεικτικό των διαφορών που μπορούν προκύψουν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που τα χωρίζουν μερικά χρόνια… εξέλιξης αλλά και της εντυπωσιακής προόδου που έχουν σημειώσει στον δυτικό κόσμο τα επιβατικά οχήματα στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό ατύχημα δείχνει πόσο ασφαλή έχουν γίνει τα σύγχρονα αυτοκίνητα