Σοκαριστική η εικόνα στους δρόμους των ΗΠΑ από την επέλαση του χιονιά (video)


Αμερικανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 55 νεκρούς μέχρι στιγμής ενώ η θερμοκρασία κατά τόπους έχει πέσει στους -48 βαθμούς Κελσίου!

  • 27/12/2022

Μια μεγάλη σφοδρότητα συνεχίζεται η χιονοθύελλα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ και τον Καναδά με τους νεκρούς να έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τον αριθμό 55 ενώ υπάρχουν φόβοι ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κακοκαιρία είναι πρωτοφανής για την εποχή ενώ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές που μπορεί να προκαλέσουν κρυοπαγήματα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ενώ σε κάποια σημεία της χώρας το θερμόμετρο έπεσε στους -48 βαθμούς Κελσίου!

Τις τελευταίες ώρες το κύμα της κακοκαιρίας έχει πλήξει την περιοχή της Νέας Υόρκης ενώ μόνο στο Μπάφαλο προκάλεσε τον θάνατο 27 ανθρώπων. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε χορήγηση βοήθειας προς τη Νέα Υόρκη από το ομοσπονδιακό κράτος ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συνθήκες.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να μην προσπαθήσουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους αφού το οδικό δίκτυο πρέπει να παραμείνει ανοικτό για να κινούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση ότι τις επόμενες ώρες η χιονόπτωση θα κορυφωθεί και θα πέσουν ακόμα 30 εκατοστά χιονιού.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας η κατάσταση που επικρατεί στους καλυμμένους με πάγο δρόμους είναι χαοτική και έχουν προκληθεί πολλές καραμπόλες αφού οι οδηγοί αδυνατούν να ελέγξουν τα οχήματά τους.