Σοκαριστικό video: Παραλίγο μοιραία η κόντρα δύο περιπολικών στις ΗΠΑ σε κατοικημένη περιοχή


Τέσσερις αστυνομικοί εμπλέκονται σε αυτοσχέδιους αγώνες στην Washington, που είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς. Ταχύτητα 100 Km/h ανέπτυξαν τα περιπολικά με όριο τα 40 Km/h σε αστική περιοχή.

  • 5/5/2021

Οι αγώνες drag race είναι δημοφιλείς στις ΗΠΑ, αλλά πολύ επικίνδυνοι σε δημόσιους δρόμους. Πόσο μάλλον όταν ο δρόμος αυτός είναι στενός και βρίσκεται μέσα σε μία γειτονιά. Αυτό που κάνει το βίντεο σοκαριστικό είναι το γεγονός πως η κόντρα αυτή πραγματοποιήθηκε με τόση απερισκεψία από τα άτομα που θέλουν να δείξουν το αντίθετο στην κοινωνία: Από αστυνομικούς!

Ευτυχώς, οι τραυματισμοί που υπέστησαν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας ήταν μικροί...

Το απόγευμα της 22ης Απριλίου δύο περιπολικά σταμάτησαν στο τετράγωνο 1400 της Λεωφόρου Anacostia της Washington. Δύο αστυνομικοί βρισκόντουσαν σε κάθε αυτοκίνητο και το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αναφέρει πώς «οι αστυνομικοί εμπλέκονταν σε ένα απερίσκεπτο περιστατικό οδήγησης» με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Και οι τέσσερις αξιωματικοί υπέστησαν μικρούς τραυματισμούς και υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε ένα κοντινό νοσοκομείο. Τα δύο αυτοκίνητα όμως υπέστησαν αρκετές ζημιές και ρυμουλκήθηκαν από το σημείο του ατυχήματος.

Ο λόγος που οδήγησε στο σφάλμα δεν είναι γνωστός. Στο βίντεο βλέπουμε την μεριά του συνοδηγού στο περιπολικό. Στο σημείο 1:57 του βίντεο φαίνεται ο οδηγός να στρίβει απότομα αριστερά για να αποφύγει το άλλο περιπολικό με το οποίο έκαναν κόντρες. Περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι τα αυτοκίνητα πήγαιναν με 100 km/h περίπου σε μία κατοικημένη περιοχή με όριο ταχύτητας 40 km/h.

Αναφέρθηκε, επίσης πως ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς ήδη απολύθηκε λόγω της πρόκλησης ατυχήματος. Οι άλλοι τρείς είναι ακόμα σε κατάσταση διαθεσιμότητας, όσο η υπόθεση εξετάζεται ακόμη. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί μια έρευνα για να εξεταστεί το γεγονός εάν δικαιολογούνται οι ζημιές. Ευτυχώς, όμως, ήταν μόνον υλικές, στα δύο περιπολικά και σε έναν ιδιωτικό φράχτη της περιοχής...