Sold out για τη νέα Chevrolet Corvette


Τις 40.000 έφτασαν οι παραγγελίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη νέα Chevrolet Corvette C8, αριθμός που αντιστοιχεί στην παραγωγή για όλη την επόμενη χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2019

Περισσότερους από 12 μήνες θα χρειαστεί να περιμένουν όσοι θελήσουν να αποκτήσουν τη νέα Chevrolet Corvette C8 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μιας και οι παραγγελίες που έχει ήδη δεχθεί η αμερικανική φίρμα για την όγδοη κατά σειρά γενιά του εμβληματικού sportscar έχουν φτάσει τις 40.000 και επί της ουσίας έχουν εξαντλήσει την παραγωγή για όλη την επόμενη χρονιά.

Η νέα Corvette C8 προσφέρεται στην αμερικανική αγορά έναντι 59.995 δολαρίων, ωστόσο, η General Motors ελπίζει ότι η μέση τιμή των αυτοκινήτων που πρόκειται να διατεθούν θα είναι αρκετά ψηλότερη ώστε να διασφαλιστεί και το απαραίτητο περιθώριο κέρδους.

Ένα ακόμη πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η General Motors πέρα από την απρόσμενα χαμηλή τιμή και την αυξημένη ζήτηση, είναι το γεγονός ότι η παραγωγή της Corvette C8 καθυστέρησε τουλάχιστον τρεις μήνες εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του αμερικανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ενώ, λοιπόν, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου το τελευταίο τρίμηνο του 2019, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν τον Φεβρουάριο του 2020.