Sold out μέσα σε λίγες ώρες η Teslaquila, η τεκίλα που παράγει Tesla!


Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αν και ξεκίνησε ως τέτοιο. Η Tesla παρήγαγε τη δική της τεκίλα σε περιορισμένη ποσότητα και τη διαθέτει μόνο στις ΗΠΑ, προς 250 δολάρια το μπουκάλι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/11/2020

Κανονικά, εδώ θα έπρεπε να διαβάζουμε κάποια είδηση που να αφορά στα μοντέλα της Tesla ή για κάποιο από τα «εξωθεσμικά» κατορθώματα (sic) του κ. Elon Musk, του Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα μας απασχολήσει το γεγονός ότι η εταιρεία έβαλε το εμπορικό σήμα της σε ένα... μπουκάλι αλκοόλ. Συγκεκριμένα, σε ένα μπουκάλι τεκίλα.

Ήταν την Πρωταπριλιά του 2018 όταν ο κ. Musk, για να τηρήσει το έθιμο της ημέρας, ανήρτησε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του υποτίθεται λιπόθυμου, ακουμπισμένου στην πίσω αριστερή πόρτα ενός Model 3 και έχοντας στο σώμα του μια πινακίδα που έγραφε ανορθόγραφα τη λέξη «χρεοκοπημένος».

Στο κειμενάκι της ανάρτησης, ο κ. Musk σημείωνε: «Ο Elon βρέθηκε λιπόθυμος, να έχει ακουμπήσει σε ένα Model 3, περιστοιχισμένος από άδεια μπουκάλια “Teslaquilla” και με ίχνη δακρίων στα μάγουλά του. Αυτή τη δήλωση δεν την αναμένατε, αλλά τι νόημα έχει; Καλό μήνα!».

Αυτό που τότε ακούστηκε και αντιμετωπίστηκε ως αστεϊσμός, έγινε πράξη. Η Tesla δημιούργησε τη δική της παραγωγή τεκίλας η οποία είναι περιορισμένη και διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ και αποκλειστικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Tesla, έναντι 250 δολαρίων (περίπου 210 ευρώ). Ορθότερα, διατίθετο, καθώς η υπάρχουσα ποσότητα εξαντλήθηκε εντός λίγων ωρών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το Ρυθμιστικό Συμβούλιο Τεκίλας του Μεξικού, δηλαδή ο φορέας που πιστοποιεί και ελέγχει την αυθεντικότητα του προϊόντος απεφάνθη ότι εφόσον η Tesla χρησιμοποιεί την ονομασία «Teslaquilla» για το ποτό της δεν υπάρχει νομικό θέμα που να αφορά στο προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης.

Η «Teslaquilla» έχει οινοπνευματικό βαθμό 40% και εμφιαλώνεται σε μπουκάλι σε σχήμα κεραυνού, κάνοντας το ξεχωριστό αλλά και τυπικό της Tesla. Τελικά, η συγκεκριμένη είδηση μάλλον αφορούσε κάποιο από τα… «εξωθεσμικά» κατορθώματα του κ. Musk...