Σωστά η Ferrari μπήκε στα SUV με την Purosangue; Ο Frank Stephenson έχει την απάντηση (video)


Κράζει ή θαυμάζει; Ο διάσημος σχεδιαστής αποκαλύπτει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες της Ferrari Purosangue ενώ δεν διστάζει να επιλέξει «στρατόπεδο» μεταξύ των επικριτών και των θαυμαστών της πρότασης.

  • 13/11/2022

Αμέσως μετά την επίσημη αποκάλυψη της Ferrari Purosangue, του πρώτου SUV στην ιστορία των Ιταλών, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν με αγωνία το video με την σχεδιαστική κριτική που συνηθίζει να κάνει ο Frank Stephenson.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Stephenson έχει μακρά πορεία στον χώρο της αυτοκίνησης έχοντας υπογράψει μερικά εμβληματικά μοντέλα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο κανάλι του στο YouTube και σχολιάζει νέες και παλαιότερες προτάσεις, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες που μόνο ένα έμπειρο μάτι σαν το δικό του μπορεί να εντοπίσει.

Η κριτική της Purosangue αναμενόταν με ενδιαφέρον για την απόφαση της Ferrari να βγει εκτός των... καθιερωμένων και να παρουσιάσει την πρώτη τετράθυρη πρόταση με σήμα το «αλογάκι». Κάποιοι ήταν επικριτικοί ενώ υπήρχαν και αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από το αυτοκίνητο το οποίο παρεμπιπτόντως έχει γίνει... μήλο της έριδος για πολλούς αγοραστές ανά τον κόσμο. 

Με ποιο «στρατόπεδο» συντάχθηκε ο Stephenson; Σε μια προσεκτική ανάλυση ο Αμερικανός designer εντοπίζει αρκετά σημεία στα οποία θεωρεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη προσέγγιση από τους Ιταλούς. Ωστόσο συνολικά κρίνει θετικά την πρόταση και εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που έκαναν οι πρώην συνεργάτες του.

Ο Stephenson θεωρεί πως η Ferrari με την Purosangue δεν μπήκε απλά σε μια άγνωστη για την εταιρεία κατηγορία, αλλά έθεσε τα στάνταρ για κάτι ξεχωριστό, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο το DNA της.

Δείτε την κριτική του Stephenson στο παρακάτω video…