Space Hotel: Πόσο στοιχίζουν τρεις ημέρες και τρεις νύχτες στο Διάστημα;


Διακοπές στο Διάστημα φιλοδοξεί να προσφέρει με το αζημίωτο μια αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να μοιράζει… φυλλάδια και υποσχέσεις στους έχοντες και κατέχοντες.

  • 8/3/2021

Μπορεί στον πλανήτη γη το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 να έχει θέσει σε… αναστολή κάθε σκέψη για διακοπές πάνω στον πλανήτη γη, αυτό ωστόσο δεν ισχύει και για το υπόλοιπο… ηλιακό σύστημα.

Και αυτό γιατί η άσημη Orbital Assembly Corporation ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο διαστήματος, το οποίο θα αποτελέσει και τη μεγαλύτερη κατασκευή που έχει τεθεί σε τροχιά.

Οι 24 κάψουλες φιλοξενίας θα διακρίνονται για την πολυτέλειά τους, καθώς το διαστημικό ξενοδοχείο δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει μια μονάδα πολλών αστέρων.

Τα αστέρια Michelin θα κοσμούν το βιογραφικό των σεφ, οι οποίοι θα φροντίζουν για τη δημιουργία του menu, ενώ για το φαντασμαγορικό opening, έχει προγραμματιστεί και ζωντανή συναυλία με τη συμμετοχή της Beyoncé.

Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο, καθώς η τριήμερη διαμονή στο πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα στοιχίζει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ενδεικτικό της δυσκολίας του εγχειρήματος αλλά και της μοναδικής εμπειρίας που υπόσχεται το φιλόδοξο project της Orbital Assembly Corporation.   

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της διαστημικής υπερκατασκευής, ούτε φυσικά και κάποια αντίδραση από τον Elon Musk και την SpaceX, η οποία διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα διαστημικά δρώμενα.