Σπάει ταμεία το… διαστημικό Tesla Cybertruck


Περισσότερες από 600.000 προπαραγγελίες μετρά ήδη το Tesla Cybertruck το οποίο θα αποτελέσει το νέο mega εμπορικό hit της καλιφορνέζικης φίρμας.

  • 3/4/2020

Τίποτα δεν δείχνει πια ικανό να σταματήσει την Tesla η οποία όχι μόνον έχει βάλει για τα καλά πόδι στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά ετοιμάζεται να κατακτήσει μια εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων.

Ο λόγος για τα trucks ή αν προτιμάτε τα pick-up τα οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζουν και βασιλεύουν ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις. Αξίζει μόνο να γνωρίζεται ότι την πρώτη θέση πωλήσεων στις Η.Π.Α κατέχει τα τελευταία χρόνια ένα truck που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό F-150 της Ford.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η Tesla επέλεξε τη συγκεκριμένη κατηγορία για να δραστηριοποιηθεί αποκαλύπτοντας με έναν επεισοδιακό τρόπο -θυμάστε όλοι φαντάζομαι το show με τα σπασμένα κρύσταλλα που όφειλαν να είναι… άθραυστα- το διαστημικό Cybertruck.

Έκτοτε η Tesla επικεντρώθηκε στην επέκτασή της σε νέες αγορές, τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στην καρδιά της Ευρώπης (βλ. Γερμανία) καθώς και στην έναρξη της παραγωγής του Model Y.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι το Cybertruck ξεχάστηκε σε κάποιο συρτάρι της αμερικανικής φίρμας. Αντιθέτως, όλο αυτόν τον καιρό το ηλεκτροκίνητο pick-up της αμερικανικής φίρμα αποκτούσε όλο και περισσότερους θαυμαστές, πολλοί από αυτούς μάλιστα… μεταλλάχθηκαν σε υποψήφιους αγοραστές καταθέτοντας την απαιτούμενη προκαταβολή των 100 δολαρίων.

Μέχρι και σήμερα, οι προκαταβολές που έχει συγκεντρώσει η Tesla για το Cybertuck ξεπερνούν τις 600.000 ενώ ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται και πληθύνονται συνεχίζει αμείωτος ακόμα και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, λοιπόν, οι παραγγελίες για το Cybertruck φτάνουν ήδη τις 622.000 ενώ κάθε ημέρα που περνά έρχονται να προστεθούν ακόμα 1.000.

Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται φυσικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (76%) και τον Καναδά (10%), με την πολιτεία της Καλιφόρνια να έχει τον πρώτο λόγο με σχεδόν 70.000 προπαραγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασική έκδοση του αυτοκινήτου με τον έναν ηλεκτροκινητήρα κοστίζει 39.000 δολάρια, εκείνη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες 49.900 δολάρια και η κορυφαία με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες 69.900 δολάρια. Στα παραπάνω ποσά θα πρέπει προσθέσει κανείς και τα 7.000 δολάρια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το οποίο προσφέρεται προαιρετικά.